Rămâi conectat

Ştirea zilei

Dan Șova: Drumurile expres sunt autostrăzi cu 1,9 metri mai înguste și fără noduri rutiere

Dragoş Suciu

Publicat

în

Dan Sova03Fostul ministru al Transporturilor Dan Șova a explicat astăzi, la Alba Iulia, cele două diferențe dintre drumurile expres și autostrăzi: primele fiind cu 1,9 metri mai înguste și fără noduri rutiere. Astfel, intrarea pe drumul expres se face ”direct”, la fel ca pe orice drum național.  

”În România nu există astăzi drumuri expres. Sunt două diferențe de regim, între un drum expres si o autostradă: drumul expres este mai îngust cu 1,9 metri decât o autostradă. Și a doua diferență este că intrarea pe autostradă se face numai prin nod rutier, iar pe drumul expres se face direct, așa cum se întâmplă pe un drum național. Sunt singurele două diferențe între autostradă și drum expres. Nu este un capăt de țară. Dacă mă întrebați pe mine prin dispariția nodurilor rutiere și intrarea direct în drumul respectiv se vor face niște economii foarte mari, ceea ce ne permite să construim mai mult, iar diferența de lățime, de 1,9 metri, la o lățime de 70 de metri cât are autostrada, sincer, dacă avem o lățime de 68,1 metri, chiar nu mi se pare un capăt de țară”, a precizat Dan Șova.

Pentru drumurile expres din România au optat experții Comisiei Europene, nefiind o măsură guvernamentală, a mai spus Șova. Exproprierea se va realiza în așa fel încât drumurile expres să poată deveni autostrăzi, dacă traficul va crește. Banii sunt asigurați de Comisia Europeană, iar decizia a fost luată în funcție de trafic și de numărul de mașini.

Dan Șova a recunoscut totuși că el personal rămâne un ”fan” al autostrăzilor, deși ”drumurile expres sunt de multe ori mai fezabile”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Șezătoare la poartă, de Rusalii, într-o comună din Alba: ”Păstrăm vie amintirea altor vremuri, originile și trecutul nostru”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șezătoare la poartă, de Rusalii, într-o comună din Alba: ”Păstrăm vie amintirea altor vremuri, originile și trecutul nostru” Artista populară Maria Anca a organizat sâmbătă, 22 iunie, în comuna Livezile din județul Alba, o nouă șezătoare la poartă, care a reunit participante din mai multe județe. Citește și: VIDEO| Povestea femeii din Alba, declarată Tezaur […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea