// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Dan Simedru: Somez Ministerul Agriculturii si APIA să plătească fermierilor subvenția pentru creșterea animalelor

Crescătorii de bovine, ovine și caprine din întreaga țară ies în stradă, anunțând acțiuni ample de protest ca urmare a faptului că nici până la această dată Ministerul Agriculturii, prin Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA), nu a plătit subvențiile per capita aferente anului trecut.

Dan SimedruÎn ciuda faptului că atât ministrul Daniel Constantin, cât și secretarii de stat George Turtoi și Daniel Botănoiu, s-au bătut cu pumnul în piept că banii vor ajunge în conturile fermierilor cel târziu până la 10 februarie a.c., se pare că aceasta a fost încă o minciună a Guvernului Ponta care amenință sectorul zootehnic românesc și implicit siguranța alimentară.

Săptămâna trecută, fermierii au trimis Ministerului Agriculturii o adresă în care expun problemele cu care se confruntă și au solicitat o întâlnire pentru discutarea acestora, însă apelul lor a fost ignorat.

Indiferența Guvernului i-a adus pe fermieri în pragul disperării mia ales că primăvara este sezonul în care aceștia au nevoie de tot sprijinul financiar pentru a-si acoperi cheltuieli legate de asistența veterinară, de tratamente de care animalele au nevoie la ieșirea din iarna. Astfel, fermierii spun că deși Guvernul a aprobat bugetul pentru subvenții, Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) nu a făcut centralizatoarele. Mai mult, incompetența autorităților este strigătoare la cer: nu se știe nici măcar câte animale vor intra la plată și care va fi suma plătită pe cap de animal.

Subvențiile pentru creșterea animalelor sunt un drept al fermierilor ce trebuie respectat fără niciun fel de discriminare. Dacă deja s-a finalizat acordarea plăților directe pe suprafețele agricole, ar fi fost normal ca și crescătorii de animale să beneficieze de aceste sume.

Nu pot să nu remarc că ministrul Daniel Constantin   și-a făcut un obicei din a se lăuda că plătește fermierilor subvențiile la timp, însă realitatea îl contrazice.

Îl somez pe ministrul Daniel Constantin să convoace de urgență în ședință conducerea APIA și pe toți cei responsabili de întârzierea impardonabilă în plata subvențiilor pentru creșterea animalelor.

Fără acești bani fermierii români se află în imposibilitatea de a angrena orice fel de cheltuieli privind anul agricol în curs, ba mai mult sunt presați și de bânci sau prestatori de servicii pentru achitarea facturilor restante.

Susțin toate demersurile fermierilor și solicit ministerului să lase demagogia la o parte și să mobilizeze toate forțele din minister ca fermierii să-și primească nu doar banii restanți, ci să se asigure că subvențiile aferente anului 2015 vor fi acordate la timp printr-o procedură simplificată și transparentă. Agricultura românească și profesioniștii din acest sector au nevoie de un partener corect și onest în persoana ministrului de resort, de un decident care să le asculte și să le rezolve problemele, nu de bâlbe politicianiste și de piedici birocratice.

Dan Simedru,

Deputat PNL Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

8 Răspunsuri la Dan Simedru: Somez Ministerul Agriculturii si APIA să plătească fermierilor subvenția pentru creșterea animalelor

 1. Capsunarul 24.03.2015 la 13:02

  Someaza, Sañedre, someaza, ca, cat de curand, vei primii si tu o “somatie”, de la DNA!

  • cititor 25.03.2015 la 20:57

   Iar au iesit astia care comenteaza aiurea sa se afle in treaba. Din cate stiu eu, Dan Simedru este unul dintre cei mai vechi si mai experimentati parlamentari de Alba

 2. Decebal 24.03.2015 la 21:19

  Bai Cap Patrat la APIA directorul si directorul adjunct sunt de la PNL! Esti un ignorant si vorbesti sa te afli in treaba! Nimeni nu te mai voteaza!

 3. dolfi 24.03.2015 la 21:24

  mai bine ASOMEAZA-te domnu’ Coriolan Nepriceputeanu!

 4. supliciu 25.03.2015 la 4:34

  De ce nu recunoaşte domnul Simedru că Mioara şi Căprioara i-au semnalat neregulile.
  De ce unii ţapi au cioc şi alţii mustaţă?

 5. Claudiu 25.03.2015 la 14:12

  Nu stiu cum se face ca de fiecare data cand este mediatizat un demers parlamentare normal si bine justificat apar si comentariile rautacioase care incearca sa desfinteze demersul prin aruncarea de mizerii. Lipsesc orice fel de argumente sau justificari. In felul asta politica principiilor si actiunilor normale este redusa la o porcaiala imunda. Mizerabilii reduc totul la nivelul lor.

 6. Claudiu 25.03.2015 la 14:16

  Este evident ca este vorba de postacii de partid care incearca sa “combata” dar nivelul intelectual redus face ca acest demers sa fie unul jalnic si ineficient. Oricine poate remarca rautatea gratuita si lipsa oricarui motiv sau argument.

 7. cititior 25.03.2015 la 21:01

  Din cate stiu eu Dan Simedru are experienta in ceea ce spune, este un parlamentar cu vechime