Rămâi conectat

Politică Administrație

Dan Simedru: Măsură pentru cei care au muncit în condiții grele. Se va recunoaşte vechimea în gradul I și II de muncă

Bogdan Presecan

Publicat

în

Deputatul PNL de Alba, Dan Coriolan Simedru, a anunțat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că ieri, comisia din Camera Deputaților, din care face parte și acesta, a avizat pozitiv un proiect care modifică Legea privind sistemul unitar de pensii publice, astfel încât cei care au lucrat în condiţii grele se încadrează în grupa I și a II-a de muncă şi se vor putea pensiona mai devreme.

Practic, proiectul de  lege, dacă va fi adoptat de parlamnentari, va recunoaşte vechimea în gradul I și II de muncă, fiind considerată o măsură reparatorie pentru mii de persoane cărora în prezent nu e sunt recunoscute aceste drepturi.

De exemplu,  persoanele care au lucrat 8 ani în minerit şi au stagiul complet de cotizare, de 35 de ani, se vor putea pensiona cu doi ani mai devreme, la 63, iar nu la 65 de ani. De asemenea, cei care au lucrat 16 ani în minerit se vor putea pensiona cu cinci ani mai devreme.

În județul Alba, respectiv în fostele zone industriale / miniere Cugir și Apuseni, există mulți cetățeni care așteaptă de mult o astfel de măsură reparatorie.

Proiectul de lege este susținut, potrivit lui Dan Simedru, de USL și UDMR. Aflată la lucrările comisiei, Ministrul Muncii, Mariana Câmpean, a declarat că se caută resursele bugetare pentru prunerea acestui proiect în aplicare.

Potrivit deputatului liberal, adoptarea acestei legi este foarte importantă pentru foarte mulți locuitori ai județului Alba care au lucrat în siderurgie, minerit, șamd, și sunt discriminați de prevederile actuale ale legii sistemului unitar de pensie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european

Ziarul Unirea

Publicat

în

Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european O nouă recunoaștere europeană pentru Alba Iulia: Consiliul Europei ne-a oferit Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa! Citește și: FOTO | Lucrările pentru o nouă parcare în municipiul Alba Iulia, aproape finalizate. Câte locuri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea