Rămâi conectat

Politică Administrație

Dan Simedru: Eu cred că Mircea Hava trebuie să fie un lider echilibrat al PNL Alba. A trecut de mult vremea liderului maximus

Ziarul Unirea

Publicat

în

Deputatul PNL de Alba Dan Simedru a prezentat în două fraze viziunea sa asupra modelului de lider de care  organizația liberală din județul nostru și nu numai are nevoie.

Întrebat despre anumite declarații publice ale co-președintelui PNL Alba, Mircea Hava, cu privire la atitudinea și acțiunile unor colegi din vechiul PNL în contextul luptei pentru alegerea candidaților partidului în alegerile locale, în special pentru municipiile Sebeș și Aiud, Dan Simedru a declarat:

Dan Simedru“Eu cred că Mircea Hava trebuie să fie un lider al PNL Alba echilibrat, un lider care să aducă și nu să împartă și care să susțină competența și eficiența. Știți bine că a trecut de mult vremea <<liderului maximus>> și este vremea echipelor conduse de lideri puternici.”

 

Legat de proporția  semnificativ mai mare de candidați la primăriile din Alba proveniți din vechiul PDL, raportat la cei din vechiul PNL, deputatul a explicat că acest lucru este justificat, în primul rând de numărul mai mare de primari în funcție pe care i-au avut foștii democrat-liberali, cât și de Legea electorală actuală, care prevede un singur tur de alegeri, fiind știut faptul că în astfel de condiții primarul în funcție are prima șansă.

“PNL s-a adaptat acestei legi și este firesc să fie mai mulți candidați din partea fostului PDL, care după Ordonanța <<traseiștilor>> a rămas cu peste 40 de primari, față de PNL care a rămas cu vreo 20. Acea celebră ordonanță antidemocratică a Guvernului Ponta a deturnat votul cetățenilor, peste 5.000 de aleşi locali migrând la alte partide, dintre care 79 la sută dintre primari către PSD”, a explicat Dan Simedru, într-o conferință de presă organizată vineri la Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Dumitru Deoancă, candidatul Alianței Dreapta Unită, pentru Primăria Comunei Șugag

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dumitru Deoancă, candidatul Alianței Dreapta Unită, pentru Primăria Comunei Șugag Într-o atmosferă de unitate, Dumitru Deoancă a fost ales candidatul Alianței Dreapta Unită, pentru Primăria Comunei Șugag. Acesta a primit sprijinul și încrederea colegilor săi pentru a candida la funcția de primar. Dumitru are o experiență de 8 ani în politica locală și a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea