Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Daimler – Star Transmission va finaliza în 2015 investiția de 300 de milioane de euro. 500 de noi locuri de muncă la Sebeș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Subsidiara din România a producătorului german de autorurisme de lux Daimler, formată din Star Transmission și Star Assembly, va finaliza până la sfârșitul acestui an investiția de 300 de milioane de euro derulată în țara noastră, respectiv în județul Alba, potrivit thediplomat.ro

STC Sebes (2)

Viteza cu care germanii vor să crească producția din România vine în contextul în care vânzările Mercedes au crescut semnificativ în ultima perioadă, producția pieselor în Germania fiind în prezent supraîncărcată.

CITEȘTE ȘI: Vânzări record înregistrate de Grupul Daimler Mercedes, unul dintre principalii investitori în județul Alba

Producția noii fabrici de componente auto este prevăzută să înceapă în primăvara anului 2016 și va crea 500 de noi locuri de muncă, urmând ca numărul angajaților companiei în România să ajungă de la circa 1300 câți sunt în prezent, la aproape 2000.

CITEȘTE ȘI: DAIMLER Mercedes a inaugurat în SEBEȘ construcţia unei noi fabrici de cutii de viteze! Au participat Ponta,Țiriac, Șova!

Este vorba de cea de a treia fabrică a concernului german Daimler în România. Prima unitate de producție a fost construită la Cugir în urmă cu circa 10 ani, când acționar minoritar la Star Transmission era statul român, prin Ministerul Economiei. A urmat construcția la Sebeș a celei de a doua fabrici, inaugurată în ianuarie 2014 și cea de a treia, care urmează a fi finalizată.

Finalizarea celei de a treia fabrici reprezintă practic ultima etapă a investiţiei de peste 300 de milioane de euro – considerată investiția străină a anului în România – derulate de Daimler în România, pentru extinderea producţiei de cutii de viteze de ultimă generaţie destinate automobilelor Mercedes-Benz. Pentru realizarea investiției de la Sebeș producărorul german a primit de la statul român un ajutor nerambursabil în valoare de 37,4 milioane de euro.

STC Sebes (6)
În 2014, Star Transmission realizat o cifra de afaceri de 57 de milioane de euro, cu 57 la sută mai mult față de 2013, când a realizat 37 de milioane de euro. În 2014, compania a înregistrat un profit de 3,2 milioane de euro.

Bogdan Presecan


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea