// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Daimler Sebeș – noul ”star” al economiei locale: Star Assembly a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 1,6 miliarde de euro, de aproape cinci ori mai mult decât în 2016

Compania Star Assembly din Sebeş, responsabilă de producţia trans­misiilor 9G-Tronic – cutiile de vi­te­ze automate cu nouă trepte care echipează autoturis­me Mer­cedes-Benz, a înregistrat în 2017 o ci­fră de afaceri de 7,3 mld. lei (1,6 mld. euro), de aproape cinci ori mai mult decât în 2016, scrie Ziarul Financiar.

Este cel mai mare avans înregistrat de o companie de top din economia locală, iar „ex­plo­zia“ businessului Star Assembly aminteşte de ascensiunea pe care a avut-o Nokia la Cluj înainte de 2010.

Profitul net al Star Assembly a urcat tot de aproa­pe cinci ori, la 54 mil. euro, în timp ce numărul angajaţilor a crescut de la aproape 1.200 în 2016 la peste 1.800 anul trecut.

Investiţia de 300 mil. euro realizată de Daim­ler la Sebeş, uzină inaugurată în 2016, a fost cea mai mare realizată în industria auto ro­mâ­nească în ultimii ani. Cutiile de viteze pro­du­se acum în fabrica din judeţul Alba sunt printre ce­le mai avansate din lume. Daimler este printre puţinii constructori care încă le produce „in house“. Mercedes-Benz şi-a consolidat anul trecut po­ziţia de numărul 1 în segmentul autoturis­me­lor premium, înregistrând la nivel mondial atât cea mai mare creştere a vânzărilor, cât şi cel mai mare volum, urcând cu 10%, la aproape 2,3 milioane de maşini, depăşind atât Audi (aprox. 1,9 mil. maşini), cât şi BMW (aproape 2,1 mil. maşini). Dar trendul va continua pe măsură ce vân­zările Mercedes-Benz vor continua să se aprecieze, mai ales în contextul în care brandul german tocmai a depăşit Audi pentru prima dată în China.

Mai mult, transmisia 9G-Tronic se regăseşte atât pe limuzinele mărcii, C, E şi S, cât şi pe SUV-urile Mercedes-Benz, acestea înregistrând cele mai mari creşteri ale vânzărilor, alături de celelalte modele de nişă. În plus, aproape toate modelele Mercedes-Benz, mai puţin clasa A, vin echipate cu trans­misia automată cu nouă trepte, cu mici ex­cepţii, unde este oferită în paralel cu transmisia ma­nuală cu şase rapoarte.

Sursa Zf.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Răspunsuri la Daimler Sebeș – noul ”star” al economiei locale: Star Assembly a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 1,6 miliarde de euro, de aproape cinci ori mai mult decât în 2016

  1. adrian 06.06.2018 la 0:18

    Asta da veste. Bine de ei.. s, mai i putin, si de noi..Economia dicteaza sindrofia.

  2. Costel 06.06.2018 la 8:21

    Cu muncitori plătiți slab…e normal să ai profit IMENS!!