Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Dacian Cioloș, la Alba Iulia: Eu unul nu voi susține măsuri populiste, indiferent de la ce partide vin

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Premierul Dacian Cioloș a spus, vineri, că el nu va susține măsuri populiste, indiferent de la ce partide vin, fiind întrebat despre programul de guvernare al PNL care conține majorări de salarii.

dacian-ciolos-ion-dumitrel01Dacian Cioloș s-a întâlnit vineri la Alba Iulia cu autoritățile locale din Munții Apuseni, iar apoi a susținut o scurtă conferință de presă.

Premierul a refuzat inițial să răspundă, fiind întrebat de programul de guvernare al PNL care conține majorări de salarii și indemnizații, însă la insistențe jurnaliștilor a spus că va ataca la Curtea Constituțională legile care nu au surse de finanțare, dacă sunt argumente.

”Da, eu susțin orice lege, indiferent de cine o votează, dacă e populistă și dacă nu are surse de finanțare, noi vom lua măsuri și acolo unde avem argumente le vom ataca la Curtea Constituțională”, a spus Dacian Cioloș.

El a adăugat că nu va susține măsuri populiste indiferent de la ce partide vin.

”Orice program guvernare, v-am spus, orice program de guvernare, eu unul nu voi susține măsuri populiste, indiferent de la cine vin”, a spus Cioloș.

Liberalii promit, în programul de guvernare, alocaţii pentru copii în valoare de 200 de lei, dublarea salariilor medicilor de la 1 iulie 2017, o majorare similară la profesori şi asistenţi medicali, dar etapizat, precum şi gratuitate pentru primele 3 proceduri de inseminare in vitro.

Liberalii îşi propun investiţia a încă 24 miliarde euro în economia României în următorii 4 ani. În acest scop se vor înfiinţa Fondul Român de Dezvoltare Urban Rural (FRDUR), care se va utiliza pentru investiţii strategice şi pentru a acoperi deficite de finanţare în zone critice şi va ajunge la active de peste 11 miliarde de euro în 4 ani şi Banca de Dezvoltare şi Investiţii a României (BDIR), cu un capital iniţial de 200 milioane de euro şi care va opera cu un portofoliu de finanţări de cel puţin 1 miliard de euro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Almașu Mare: Gheorghe Hendrea – Împreună pentru un viitor mai bun!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Almașu Mare: Gheorghe Hendrea – Împreună pentru un viitor mai bun! În cadrul Adunării Generale, membrii filialei USR Almașu Mare l-au votat pe Gheorghe Hendrea, candidat în cursa pentru primărie. Prin votul lor, au îmbrățișat viziunea unui lider capabil să clădească un viitor solid, pentru întreaga comunitate. Citește și: Comunicat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea