Rămâi conectat

Sport

DAAA!!! Simona Halep, regină la Roland Garros 2018, câștigând primul titlu de Mare Șlem din carieră!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Simona Halep a triumfat la Paris, câștigând primul titlu de Mare Șlem din carieră, după victoria cu Sloane Stephens, scor 3-6, 6-4, 6-1!!! După 40 de ani, România are o nouă regină încoronată pe zgura pariziană, Simona Halep cucerind trofeul atins în 1978 de Virginia Ruzici. Roland Garros, 9 iunie 2018, este ziua în care Simona Halep a reușit o performanță de senzație, impunându-se în turneul senioarelor la Paris, după ce acum un deceniu cucerise titlul la junioare. „Visez la acest moment de când am început să joc tenis”, a spus admirabila campioană.

Cea mai importantă victorie a carierei pentru Simona Halep și un succes imens al sportului românesc, aceeasta este finala câștigată de constănțeancă.

A venit momentul gloriei supreme pentru numărul unul mondial, care a reușit să spargă o barieră, trecând peste cele două finale pierdute la Roland Garros în 2014 și 2017 și o alta de Grand Șlem irosită, la Australian Open 2018.

În ultimul act, Simona a revenit de la 0-1 la seturi în stil de mare campioană, a egalat scorul, câștigând 8 game-uri la rând și și-a văzut visul cu ochii: a câștigat un turneu de Grand Șlem, un nou pas fantastic după ce anul trecut a preluat prima poziție în topul mondial.

De-a lungul carierei pe care a început-o la nivel înalt în 2013, Simona a strâns nu mai puţin de 24.816.096 de dolari din câştigurile din tenis, suficient pentru a ocupa locul al optulea într-un clasament condus, evident, de Serena Williams. Iar turneul de la Roland Garros, la care a disputat a treia finală din 2014 şi până în prezent, e de departe preferatul lui Halep şi cel care i-a rotunjit cu adevărat conturile. În acest an, Simona a primit 1.322.025 de dolari pentru calificarea în ultimul act, dar cecul a crescut până la 2,2 milioane de dolari după victoria de senzație în faţa americancei Sloane Stephens (10 WTA).

Sursa foto: Gazeta Sporturilor


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultat remarcabil: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Rezultat excelent: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB! Rezultat excelent reușit de Mihaela Blaga, atleta din Blaj legitimată la AC „Mica Romă” Blaj și CSU Alba Iulia devenind în premieră campioană națională la senioare, cu PB (personal best) în proba de 3000 de metri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea