Rămâi conectat

Ştirea zilei

Curtea de Apel Alba Iulia: Locatarii casei pierdute în instanţă de preşedintele Klaus Iohannis au redevenit proprietari

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Locatarii casei pierdute în instanţă de preşedintele Klaus Iohannis au redevenit proprietari, după ce Curtea de Apel Alba Iulia a respins, miercuri, recursul declarat de Rodica Baştea şi a menţinut hotărârea Tribunalului Sibiu, decizia fiind definitivă.

Potrivit Curţii de Apel Alba Iulia, a fost respins „ca nefondat” recursul declarat de Rodica Baştea, care cerea recunoaşterea dreptului său de moştenitor legal al soţului.

„Respinge ca nefondat recursul declarat de intimata Baştea Rodica împotriva deciziei civile nr. 993/12.10.2016 pronunţată de Tribunalul Sibiu – Secţia I Civilă în dosar civil nr. 16140/306/2009. Obligă recurenta Baştea Rodica să plătească intimatei Antonescu Elisabeta suma de 900 lei şi intimaţilor Oargă Ioan, Oargă Ioan Adrian, Oargă Ancuţa Steluţa – suma de 900 lei, cu titlu cheltuieli de judecată, în recurs”, se arată în decizia Curţii de Apel Alba Iulia.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia a declarat că prin decizia de miercuri a magistraţilor, locatarii şi-au redobândit dreptul de proprietate.

”Locatarii celor două apartamente şi-au redobândit dreptul de proprietate asupra apartamentelor în care locuiesc, pe care le-au cumpărat de statul român în calitate de chiriaşi”, a declarat, pentru ziarulunirea.ro, Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.

Dosarul judecat la Tribunalul Sibiu, a cărei hotărâre devine, de miercuri, irevocabilă, a avut ca obiect cererea de revizuire formulată de locatarii a două apartamente din imobilul situat pe strada Bălcesc,u nr. 29 din Sibiu, care s-a aflat în proprietatea familiilor Iohannis şi Baştea.

Locatarii au deschis proces în încercarea de a redeveni proprietari ai locuinţelor respective, pe care le cumpăraseră în anii `90 de la Statul Român în calitate de chiriaşi.

Curtea de Apel Alba Iulia a judecat recursul declarat exclusiv de Baştea Rodica împotriva hotărârii Tribunalului Sibiu care a admis cererea de revizuire formulată de locatarii celor două apartamente.

Judecarea recursului împotriva hotărârii Tribunalului din Sibiu a fost amânată de două ori deoarece Curtea de Apel Alba Iulia a aşteptat dosarele de la Curtea de Apel Piteşti în urma cărora preşedintele Klaus Iohannis a pierdut definitiv imobilul din Sibiu, acestea fiind necesare în prezenta cauză.

La sfârşitul lunii februarie 2017, Curtea de Apel Piteşti a respins contestaţia în anulare a familiei lui Klaus Iohannis, astfel că famillia preşedintelui a pierdut definitiv imobilul din centrul Sibiului.

Imobilul cu numărul 29 de pe strada Nicolae Bălcescu din centrul Sibiului, cumpărat jumătate de soţii Iohannis la începutul lunii iunie 1999, a făcut parte din averea soţilor Maria şi Eliseu Ghenea, iar după decesul acestora, casa a ajuns în proprietatea statului român. În anul 1997 imobilul a fost cumpărat de chiriaşi, iar în 1999, contractele prin care chiriaşii au cumpărat casa au fost anulate în instanţă, la cererea fiului lui Nicolae Baştea, acesta din urmă fiind nepot al soţilor Ghenea.

Ulterior, imobilul a ajuns în proprietatea familiei preşedintelui, care a cumpărat partea urmaşilor lui Nicolae Baştea.

Foştii chiriaşi au cerut în instanţă anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaş de drept al lui Nicolae Baştea.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea