Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cursurile școlare suspendate total, marți și miercuri, în orașul Câmpeni, unde învață peste 2.300 de elevi și preșcolari, din cauza gerului

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cursurile școlare sunt suspendate total, marți și miercuri, în orașul Câmpeni din Munții Apuseni, unde învață 2.357 de elevi și preșcolari, din cauza gerului și a drumurilor impracticabile, meteorologii anunțând minime de -29 de grade Celsius.  

gerInspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Alba, Marcela Dărămuș, a declarat, luni, că în această dimineață Comitetul Local pentru Situații de Urgență Câmpeni și primăria acestui oraș au cerut suspendarea cursurilor pentru două zile.

Această decizie a fost luată după ce meteorologii au anunțat vreme geroasă, dar și din cauza drumurilor impracticabile, având în vedere că la cele două licee din Câmpeni învață foarte mulți navetiști, din multe localități ale Munților Apuseni, care vin de la zeci de kilometri. 

Cursurile școlare au fost suspendate, luni, la peste 10 unități de învățământ din Alba, din localitățile Șibot, Săliștea, Scărișoara și Bistra, unde învață peste 340 de elevi. La unele unități de învățământ din Săliștea, Șibot și Bistra, cursurile vor fi suspendate, inclusiv marți și miercuri, din cauza că nu se poate asigura o încălzire corespunzătoare a claselor.

Inspectorul școlar general a IȘJ Alba a adăugat că numărul instituțiilor de învățământ, unde se suspendă cursurile, poate crește, în funcție de deciziile pe care le iau comitetele locale de situații de urgență și administrațiile locale.

Meteorologii au anunțat cod portocaliu de vreme geroasă, luni și marți în județul Alba, mai ales în cursul nopților și dimineților, când minimele vor ajunge la – 29 de grade Celsius.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea