Rămâi conectat

Actualitate

Cum vor recupera bugetarii și elevii ziua liberă de luni, 30 aprilie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Guvernul a stabilit, printr-o hotărâre, ca ziua de luni, 30 aprilie, să fie zi liberă pentru elevi și angajații la stat, pentru a face legătura cu ziua liberă de marți, 1 Mai, zi nelucrătoare conform Codului Muncii.

Aceasta va fi recuperată ori în ziua de sâmbătă, 5 mai, ori pe parcursul programului zilnic, prin prelungirea orelor de program, până la data de 11 mai. Aceleași măsuri de recuperare a orelor sunt valabile și pentru unitățile de învățământ, care sunt libere să-și organizeze orarul cursurilor astfel încât elevii și profesorii să nu piardă orele din ziua de 30 aprilie.

Dispoziţiile nu se aplică magistraţilor şi altor categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în data de 30 aprilie 2018 şi nici participanţilor în aceste procese, mai prevede hotărârea de guvern. De asemenea, la instituțiile în care activitatea nu poate fi înreruptă, aceste dispoziții nu se vor aplica.

“ART. 1

(1) Pentru salariaţii din sectorul public, ziua de 30 aprilie 2018 se stabileşte ca zi liberă.

(2) Pentru ziua stabilită ca zi liberă potrivit alin. (1), instituţiile publice îşi vor desfăşura activitatea în regim de program normal în ziua de 5 mai 2018 sau vor prelungi corespunzător timpul de lucru, până la data de 11 mai 2018, potrivit planificărilor stabilite.

(3) Prestarea muncii potrivit alin. (2) nu conferă acordarea de timp liber corespunzător.

ART. 2 Prevederile art. 1 nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii. “

Hotărârea de Guvern conține și prevederile referitoare la plățile către Trezorerie, din ziua de 30 aprilie 2018.

“ART. 4

(1) Operațiunile de încasări prin virament transmise prin sistemul electronic de plăți unităților trezoreriei statului în data de 27 aprilie 2018 se înregistrează în contabilitatea acestor unități cu aceeași dată.

(2) Operațiunile de încasări prin virament în relația cu instituțiile de credit aferente datei de 30 aprilie 2018 se înregistrează în contabilitatea structurilor cu atribuții în domeniul decontării din centrala Ministerului Finanțelor Publice în data de 30 aprilie 2018, iar în contabilitatea unităților teritoriale ale trezoreriei statului în următoarea zi lucrătoare.

(3) Eventualele retururi la încasare aferente operațiunilor înregistrate potrivit alin. (1) se întocmesc de unitățile trezoreriei statului cu data de 30 aprilie 2018

(4) În ziua de 30 aprilie 2018, prin centrala Ministerului Finanțelor Publice se efectuează operațiuni de încasări și plăți, operațiuni de plăți privind serviciul datoriei publice, precum și eventualele operațiuni de debitare dispuse de Comisia Europeană din contul de Resurse Proprii în lei deschis la Trezoreria Statului.

(5) Prin ordin emis de Ministerul Finanțelor Publice poate fi stabilită și desfășurarea altor operațiuni prin Trezoreria Statului.”

sursa: legestart.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai Cei aproape cinci milioane de pensionari care așteptau anunțul privind pensiile au primit răspunsul. Directorul Poștei Române a anunțat că încearcă ca toți seniorii să primească la timp pensia, cu toate că recunoaște că este o provocare și pentru ei. Potrivit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea