Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Cum va funcționa transportul elevilor la școală și cine va suporta cheltuielile: Ce spune ministrul Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Cum va funcționa transportul elevilor la școală și cine va suporta cheltuielile: Ce spune ministrul Educației

Luni, 5 septembrie, odată cu începerea noului an școlar 2022-2023, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a explicat cum va funcționa transportul elevilor la școală și cine va suporta cheltuielile.

„Cred că am reuşit să ajungem la un numitor comun, în aşa fel încât transportul să fie asigurat într-o manieră partajată între autorităţile locale, care au regiile de transport, şi Ministerul Educaţiei – probabil 50% Ministerul Educației şi 50% autorităţile locale. Atunci când un elev merge la şcoală în localitatea de domiciliu, are nevoie de transport local. Atunci când un elev merge la şcoală într-o altă localitate decât cea de domiciliu, are nevoie de decontul navetei care poate să fie intrajudețean – dacă domiciliul şi şcoala sunt în acelaşi judeţ – sau interjudeţean, dacă sunt în judeţe diferite.

Dacă nu există disponibilitatea de asumare de către alte instituţii ale statului român, va asuma Ministerul Educaţiei decontarea tuturor cheltuielilor de navetă într-o manieră care să fie asigurătoare, oricare ar fi evoluţiile, precum am văzut la prețul carburanţilor”, a spus Sorin Cîmpeanu, la TVR Info.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

Sursa: dcnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

24 mai 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Averse, descărcări electrice, vânt și grindină până la ora 21.00

Ziarul Unirea

Publicat

în

24 mai 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Averse, descărcări electrice, vânt și grindină până la ora 21.00 Meteorologii ANM au emis vineri, 24 mai 2024, o nouă atenționare cod galben de furtună, valabilă în Alba și alte județe din țară, până la ora 21.00. Citește și: Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea