Rămâi conectat

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în luna DECEMBRIE. ANM a realizat o estimare a temperaturilor şi precipitaţiilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Administraţia Naţională de Meteorologie  a realizat o estimare sezonieră a temperaturilor şi a cantităţilor de precipitaţii pe teritoriul României, pentru lunile octombri – decembrie. Temperaturile vor fi peste mediile anuale, până în decembrie. Cantităţile lunare de precipitaţii se vor situa, în lunile octombrie şi noiembrie, peste medie.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%.

OCTOMBRIE: Temperaturile medii lunare vor fi peste mediile multianuale în sud-estul şi local în sudul şi vestul ţării, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de cele normale.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor înregistra în general valori peste normele climatologice în vestul, centrul şi nord-estul ţării, iar în restul zonelor vor fi apropiate de mediile multianuale.

NOIEMBRIE: Valorile termice se vor situa peste medii în sud-est şi local în sud şi vest, iar în restul zonelor acestea pot fi apropiate de limitele normale.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor prezenta o tendinţă de excedent în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul, sudul şi vestul ţării unde local acestea vor fi apropiate de mediile climatologice.

DECEMBRIE: Valorile termice vor fi în general apropiate de mediile multianuale în aproape toata ţara, local în sud-estul şi sudul ţării fiind posibile temperaturi medii lunare mai ridicate decât în mod obişnuit.

Cantităţile lunare de precipitaţii se vor situa în limitele climatologice în majoritatea zonelor, local în centrul ţării fiind posibile valori peste medii, iar în sud şi vest sub norme.

Sursa: meteoromania.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea