Rămâi conectat

Actualitate

Cum va fi vremea până în 26 iunie 2023. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi vremea până în 26 iunie 2023. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

ANM a emis prognoza meteo pentru patru săptămâni. Temperaturile vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, iar în unele zone va ploua mai mult.

Vremea în săptămâna 29 mai 2023 – 5 iunie 2023

Elit - Gustul Desăvârșit

Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi excedentar în vestul Carpaților Meridionali și în zona Carpaților Occidentali, precum și în regiunile vestice, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare.

Vremea în săptămâna 5 iunie 2023 – 12 iunie 2023

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor, posibil ușor mai coborâte în cele sud-estice. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval în vestul și nord-vestul țării, iar în rest vor fi deficitare, mai ales în regiunile sudice și sud-estice.

Vremea în săptămâna 12 iunie 2023 – 19 iunie 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice și sud-vestice, dar și deficitar în cele nord-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea în săptămâna 19 iunie 2023 – 16 iunie 2023

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Alocații de stat pentru copii 2024 | Copiii ar putea primi mai mulți bani din partea statului, începând cu anul viitor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alocații de stat pentru copii 2024 | Copiii ar putea primi mai mulți bani din partea statului, începând cu anul viitor

De la data de 1 ianuarie 2024, alocațiile copiilor ar putea crește cu rata inflației.

Alocațiile copiilor se calculează în funcție de rata inflației, asta însemnând că indemnizația pentru cei mici se va majora de la începutul anului 2024. Institutul Național de Statistică preconizează faptul că alocațiile copiilor ar urma să crească de la data de 1 ianuarie 2024.

Elit - Gustul Desăvârșit

Creşterea alocaţiilor se face diferenţiat, confrom legii. Copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap, primesc acum suma de 631 de lei lunar. În ceea ce-i privește pe copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani, precum și pentru tinerii peste 18 ani care urmează cursurile liceale sau profesionale, aceștia beneficiază de 256 de lei pe lună.

Tot 631 de lei primesc și copiii cu vârsta între 3 și 18 ani, care suferă de handicap. Suma a crescut anul acesta de la 600 de lei, cât primeau în anul 2022.

„Începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2023, cuantumul alocației de stat pentru copii se indexează anual, din oficiu, cu rata medie anuală a inflației. Rata medie anuală a inflației este indicatorul definitiv cunoscut în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicat de Institutul Național de Statistică”, se arată în OUG 126/2021, articolul 3, alin. 2.

Fiecare copil pentru care s-a stabilit plasarea la o familie, la o persoană, sau la un asistent material va primi o alocație lunară în valoare de 950 de lei.

De alocație pot beneficia și cei născuți în Republica Moldova, dar ai căror părinți dețin cetățenia română. Pentru ca acest lucru să fie posibil, părinții trebuie să depună un dosar la Primăria localității de care aparțin.

În România, copiii beneficiază de alocație până la vârsta de 18 ani, iar după această vârstă pot beneficia în continuare de alocație în anumite condiții. În ultimii ani, alocaţia a înregistrat o majorare semnificativă. De la 1 ianuarie 2022, alocația pentru copii cu vârsta până la 2 ani constituie 600 de RON sau echivalentul a 121 de euro. Pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani alocația este de 243 de RON sau echivalentul a 49 de euro.

Titularul dreptului la alocația de stat este copilul, potrivit legii, însă banii sunt încasați, de regulă, de unul dintre părinți. Plata alocației de stat se realizează prin mandat poștal sau transfer bancar. Legea nu prevede o dată exactă pentru intrarea alocațiilor copiilor pe cardurile părinților, însă în ultimii ani, plata s-a făcut, de obicei, în data de 8 ale lunii, pentru luna anterioară. Însă, dacă data de 8 pică în weekend, există posibilitatea ca banii să intre în cont fie vineri, fie luni.

În cazul în care niciunul dintre părinți nu deține un cont bancar în care să se facă plata, banii vor ajunge la beneficiari prin intermediul Poștei Române. Data la care se primeşte alocaţia, în mod normal, este tot 8 ale lunii, însă plata poate să întârzie în funcție de volumul de muncă pe care îl are factorul poștal distribuitor. Acum, Guvernul a anunțat că alocațiile copiilor vor crește de la 1 ianuarie 2024, deşi este posibil, ca şi în cazul pensiilor, majorarea să se facă din martie, după ce INS anunţă oficial rata inflaţiei din anul precedent.

Sursa: romaniatv.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Sprijin de urgenţă pentru producătorii agricoli: Ce sectoare beneficiază de banii de la stat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sprijin de urgenţă pentru producătorii agricoli: Ce sectoare beneficiază de banii de la stat

În cursul săptămânii trecute, Executivul a aprobat, HG privind acordarea unui sprijin de urgenţă pentru sectorul cerealelor şi cel al seminţelor oleaginoase.

Valoarea sprijinului unitar excepţional sub formă de grant este de 2 lei/litru de motorină, pentru cantitatea totală de 152.458.321,08 litri de motorină corespunzătoare culturilor de porumb, orz, rapiţă, floarea-soarelui.

Beneficiarii sprijinului de urgenţă sunt producătorii agricoli, indiferent de forma de organizare, care au depus o cerere unică de plată în anul 2022, pentru o suprafaţa determinată de minimum 1 ha în cadrul ajutorului naţional tranzitoriu 1, pentru una sau mai multe dintre culturile de porumb, orz, rapiţă, floarea-soarelui şi care au depus în anul 2023 cerere de plată pentru intervenţiile din sectorul vegetal, până la termenul limită de depunere, arată comunicatul de presă al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Prin adoptarea acestui act normativ, o parte dintre fermierii români din sectorul vegetal beneficiază de un sprijin total din partea Guvernului de 3,63 de lei/litrul de motorină folosit în lucrările agricole efectuate în anul 2022, ceea ce înseamnă cam jumătate din preţul carburantului”, a declarat ministrul Florin Barbu.

Resursele financiare totale pentru această schemă de sprijin sunt de 304.916.642,16 lei din care 147.118.905 lei FEGA şi 157.797.737,16 lei de la bugetul de stat.

Sprijinul se acordă în baza Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2023/1343 al Comisiei din 30 iunie 2023 şi are în vedere compensarea producătorilor agricoli din sectorul vegetal pentru pierderile economice cauzate de creşterea importurilor de cereale şi seminţe oleaginoase din Ucraina.

Autoritatea responsabilă cu implementarea sprijinului de urgenţă este Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, atât prin aparatul central, cât şi prin structurile sale teritoriale. Plata acestui sprijin urmează a se face până la data de 31 decembrie 2023.

Reamintim că Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale derulează în continuare Programul de rambursare a accizei la motorina folosită în agricultură, prin care fermierii au primit deja, pentru anul 2022, 1.63 lei/litrul de motorină utilizată în agricultură. Sprijinul de urgenţă prevăzut în prezentul act normativ este suplimentar ajutorului de stat amintit, notează news.ro

Sursa: bugetul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Impozitul de 1% pe cifra de afaceri a firmelor din țară. Marcel Ciolacu: „Mi se spune că România e paradis fiscal”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Impozitul de 1% pe cifra de afaceri a firmelor din țară. Marcel Ciolacu: „Mi se spune că România e paradis fiscal”

Premierul Marcel Ciolacu a explicat de ce coaliția a decis ca afacerile din România să fie impozitate pe cifra de afaceri. Ciolacu spune că până acum România era un paradis fiscal.

„Niciunde în Europa nu veți găsi un plafon de un milion de euro ca să plătești 1% din cifra de afaceri. Atunci, statul român a considerat că e normal acel plafon.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cel mai mare plafon e în Portugala, de 200.000 de euro. Pe mine toți când mă prind de la Comisia Europeană mi se spune că nu e normal să avem paradis fiscal. Decizia coaliției a fost să plătească 1% pe un plafon de 60.000 de euro și ce e peste să depășească 300.000. (…) Nu poți să aplici așa ceva la un stat de mărimea României. Vreau să vedem proporțiile.

Ar fi afectat tot mediul de afaceri în ansamblul său. Dacă Guvernul Ciolacu nu venea cu acest pachet de asumare, România pierde fonduri europene. 70 de miliarde de euro, fără ei România nu se poate descurca”, a spus Ciolacu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare