Rămâi conectat

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 14 octombrie, în Transilvania și la munte. ANM a publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) pentru intervalul 1-14 octombrie 2018, publicată luni, arată că temperaturile vor fi oscilante în următoarele două săptămâni în toată ţara, cu maxime de până la 25 de grade în Muntenia, iar probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în general redusă.

În Transilvania, primele zile ale intervalului de prognoză vor fi caracterizate de o vreme apropiată de normal din punct de vedere termic, cu valori maxime de 19…21 de grade și minime nocturne în creștere, de la 4 la 8 grade. Apoi, între 4 și 10 octombrie, vor urma perioade cu alternanțe termice, iar temperaturile diurne se vor situa între 15 și 19 grade și cele nocturne vor fi cuprinse, în general, între 2 și 5 grade.

Începând cu 11 octombrie regimul temperaturii aerului va fi constant și se va concretiza prin medii diurne de 17…19 grade și nocturne 3…4 grade, apropiate de normele perioadei.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în jurul datei de 7 octombrie, iar în rest se va menține redusă.

La munte, în intervalul 1 – 7 octombrie regimul termic va avea o evoluție caracterizată prin oscilații ale valorilor de temperatură, atât diurne cât și nocturne. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse, în medie, între 7 și 13 grade, iar cele minime se vor situa între -1 și 4 grade. După 8 octombrie, valorile termice se vor menține relativ constante, în jurul unor medii de 10 grade ziua și 1…2 grade noaptea, caracterizând o vreme apropiată de normal pentru această perioadă.

Ploi slabe, locale, se vor semnala pe 7 – 8 octombrie, iar în rest probabilitatea pentru precipitații se va menține scăzută și doar pe 1 octombrie vor fi posibile ploi izolate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea