Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cum va fi VREMEA în weekend-ul 19-21 mai: Temperaturi în creștere, ploi abundente și vijelii puternice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum va fi VREMEA în weekend-ul 19-21 mai: Temperaturi în creștere, ploi abundente și vijelii puternice

În weekend vremea se încălzește în toată România, deși instabilitatea atmosferică rămâne accentuată în România. Meteorologii anunță ploi abundente în special în jumătatea vestică a țării, dar și episoade cu vijelii puternice.

Perioade de instabilitate vor fi pe parcursul următoarelor zile, în special pe parcursul după-amiezilor, când fenomenele de instabilitate vin la pachet și cu valorile de temperaturi mai ridicate.

„Într-adevăr, în zona Italiei, acolo unde a fost în vigoare o avertizare meteorologică de cod roșu, în special în regiunea Milia, Romagna, cantitățile de precipitații în 24h au depășit 100-130 și s-au apropiat chiar de 200l/m² ceea ce pentru zona respectivă înseamnă foarte mult într-un timp relativ de scurt.

Noi ne-am aflat la periferia frontală a acestui ciclon și practic am înregistrat cantități importante de precipitații, cu precădere în jumătatea vestică a țării. Vor mai continua și în următoarele zile aversele și în zona țării noastre”, spun specialiștii ANM.

Cresc temperaturile

Vineri, 19 mai, vremea va fi ușor instabilă și se va încălzi în cea mai mare parte a teritoriului. Cerul va fi variabil, cu înnorări, averse și descărcări electrice, în special după-amiaza și seara, în zonele de munte, local în vestul, sudul și centrul țării și pe arii mai restrânse în rest. Izolat vor fi condiții de grindină și de cantități de apă mai însemnate (15-20 l/mp). Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, precum și în regiunile sud-estice, dar și în timpul averselor, în general cu viteze de 40-60 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 27 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 16 grade Celsius, cu valori mai scăzute în depresiunile intramontane, în special din estul Transilvaniei, până spre 5 grade Celsius. Dimineața și noaptea izolat se va semnala ceață.

Sâmbătă, maxime de 28 grade Celsius

Sâmbătă, 20 mai, meteorologii anunță maxime cuprinse în general între 21 și 28 grade Celsius și minime între 9 și 16 grade Celsius, ușor mai scăzute în depresiunile intramontane. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și izolat descărcări electrice, după-amiaza și seara, pe alocuri în zonele montane și submontane și pe spații mici în restul teritoriului (cu probabilitate mai mare în sud). Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu ușoare intensificări ziua în regiunile estice și sudice, precum și pe crestele montane.

Averse, însoțite și de descărcări electrice

Duminică, 21 mai, vremea se va meține relativ caldă în majoritatea zonelor țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate și pe alocuri averse însoțite și de descărcări electrice, cu probabilitate mai mare în zonele montane și în regiunile sudice. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane, în sud-estul teritoriului și izolat în rest, cu precădere asociate averselor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 și 27 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 și 15 grade Celsius.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea