Rămâi conectat

Actualitate

Cum va fi VREMEA în weekend: Canicula se întoarce în unele zone. Unde vor lovi furtunile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în weekend: Canicula se întoarce în unele zone. Unde vor lovi furtunile

De astăzi, canicula se întoarce în forță în unele zone, dar sunt prognozate și ploi în alte regiuni. ANM a anunțat deja o avertizare de cod galben în Capitală și alte 5 județe. Prognoza meteo pentru finalul de săptămână indică o creștere constantă a temperaturilor, dar nu peste tot. Iar în unele regiuni vom avea parte chiar și de ploaie.

Prgonoza meteo pentru mâine indică o creștere a temperaturilor în sud-vestul, sudul și estul țării. Potrivit ANM, local în Oltenia și Muntenia va fi caniculă și disconfort termic ridicat.

În restul țării, valorile termice vor fi apropiate de mediile pentru această perioadă. În Maramureș, local în Transilvania, Maramureș și în Moldova cerul va fi variabil, cu înnorări temporare. Acestea se vor accentua după-amiaza și seara. Noaptea sunt posibile averse cu descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Cu precădere în Dobrogea unde vor fi și izolat vijelii.

Citește și: Cum va fi vremea până în 2 septembrie 2024: Ultimele săptămâni de vară vin cu temperaturi mai ridicate decât cele normale. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni

Valorile termice maxime se vor situa în general între 26 și 36 de grade, iar minimele în jur de 13 grade. Vor fi mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali. Dar vom avea și 21-22 de grade pe litoral.

În Captială, se va instaura canicula după-amiazî. Maximele termice se vor încadra între 35 și 36 de grade, iar minimele în jurul valorii de 20 de grade. Ziua cerul va fi variabil, iar spre seară și la începutul nopții vor fi înnorări temporare. Sunt posibile și averse și descărcări electrice de scurtă durată.

Prognoza meteo pentru sâmbătă

În prima zi de weekend, vremea va fi caldă, mai ales în vestul și sudul țării. Canicula va persist pe are restrânse în Oltenia. Maximele se vor situa între 28 și 35 de grade, iar minimele în jur de10 grade. Dar vom avea și 21-22 de grade pe litoral.

Ziua cerul va fi variabil și se vor înregistra înnorări temporare după-amiaza. În zona montană și submontană vor fi ploi de scurtă durată. Probabilitatea de averse este mai mare în sud-est.

Canicula se întoare duminică
Duminică, prognoza meteo indică valori termice în ușoară creștere. Temperaturile se vor majora în majoritatea zonelor. Canicula se va întoarce, local, în vestul și în sudul țării. Maximele termice se vor situa între 29 și 36 de grade, iar minimele între 14 și 23 de grade. Cerul va fi preponderent senin, cu înnorări în nord-estul teritoriului unde izolat sunt posibile ploi slabe.

Cum va începe săptămâna

Luni vremea va fi caldă în majoritatea zonelor. Canicula se va menține în sud și în vest va fi caniculă, iar disconfortul termic va fi accentuat. Maximele termice se vor situa între 27 de grade în nordul Moldovei și 38 de grade în Banat, Oltenia și sud-vestul Munteniei. Temeperaturile minime se vor încadra între 9 și 11 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 22-23 de grade pe litoral și în Dealurile de Vest.

Cerul va fi preponderent senin. Excepție va face nord-estul țării, unde va fi parțial noros, dar șansele de ploaie sunt reduse.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ajutor financiar de 2.000 de lei pentru mamele defavorizate din România: Cine sunt beneficiarii eligibili și cum se virează banii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ajutor financiar de 2.000 de lei pentru mamele defavorizate din România: Cine sunt beneficiarii eligibili și cum se virează banii Statul va acorda, prin intermediul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, o nouă formă de ajutor financiar, în valoare de 2.000 de lei, pentru mamele defavorizate din România. Noul ajutor financiar acordat de stat a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea