Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cum se vor desfășura slujbele religioase în valul 5. Noi EXCEPȚII la prezentarea certificatului verde

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum se vor desfășura slujbele religioase în valul 5. Noi EXCEPȚII la prezentarea certificatului verde

În cursul zilei de miercuri, 5 ianuarie, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat o hotărâre prin care se prelungește starea de alertă în România și prin care se adoptă noi măsuri în lupta cu pandemia de coronavirus.

Până acum accesul în spațiile comerciale care vând produse nealimentare era condiționat de prezentarea certificatului digital COVID. Însă, acum, CNSU a decis ca această regulă să țină cont de dimensiunea spațiului comercial.

CITEȘTE ȘI: DOCUMENT| Starea de alertă se PRELUNGEȘTE: Masca FFP2 OBLIGATORIE în toate spațiile. LISTA restricțiilor pentru valul 5

Autoritățile au stabilit că în spațiile comerciale în care se vând produse nealimentare cu suprafața mai mică sau egală de 200 mp va putea intra oricine, fără să fie nevoie de dovada vaccinării.

„Se propune ca accesul în cadrul spațiilor de comercializare a produselor nealimentare cu suprafața mai mică sau egală de 200 mp să fie permis tuturor persoanelor fără a fi necesară dovada vaccinări, testării sau trecerii prin boală, cu asigurarea unei distanțe de 2 metri între persoane și a unei suprafețe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană și cu afișarea la intrare a numărului maxim de persoane care pot fi simultan în incintă”, se arată în documentul CNSU.

De asemenea, sunt prevăzute și excepții de la prezentarea certificatului COVID. Ca și până acum, cei care merg la biserică nu au nevoie de documentul COVID.

„Se propune ca accesul persoanelor care nu fac dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2 să fie permis în lăcașurile de cult, unde se desfășoară activitatea cultelor religioase, inclusiv slujbele și rugăciunile colective, și în unitățile de alimentație publică în care se comercializează produse alimentare și băuturi alcoolice sau nealcoolice aflate în afara centrelor comerciale, târgurilor, bâlciurilor și talciocurilor, cu purtarea măștii de protecție și respectarea normelor de protecție sanitară”, au stabilit autoritățile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare Drumul național DN 74A s-a surpat în urma ploilor pe o porțiune de aproximativ 100 de metri, pe raza localității Cărpiniș din comuna Roșia Monană. Circulația rutieră în zonă se desfășoară pe un singur sens, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea