Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cum se pregătește județul Alba pentru valul 5 al pandemiei: Paturile din spitale, ATI și COVID, principalele subiecte de discuție

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum se pregătește județul Alba pentru valul 5 al pandemiei: Paturile din spitale, ATI și COVID, principalele subiecte de discuție

Începutul noului an 2022 va aduce cu sine creșterea numărului de cazuri de infectare cu COVID la nivel național, conform datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică. Cauzele acestor creșteri sunt multiple, iar un fapt este cert: lupta cu necruțătorul virus cu siguranță nu s-a încheiat și ne vom afla foarte curând în valul cinci pandemic.

Cât de pregătit este județul Alba pentru valul cinci pandemic?

Prefectul Nicolae Albu apreciază faptul că în valul precendent nu au fost înregistrate cazuri de pacienți ATI din Alba transferați în alte județe, efortul cadrelor medicale și a instituțiilor abilitate a dat roade.

Acesta consideră imperios ca din trecut, din valul precedent, să fie trase învățături, să fie luate bune practici, care să fie aplicate și implementate în valul cinci pandemic în care ne aflăm în prezent.

Nicolae Albu admite faptul ca au fost și probleme și sustine că acestea au fost și pot fi depășite printr-o foarte bună colaborare între instituțiile abilitate, în lupta cu necruțătorul virus COVID.

În cursul zilei de 29 decembrie 2021 Prefectul a avut o întâlnire cu managerii spitalelor din județul Alba, reprezentanții Consiliului Județean, Direcției pentru Sănătate Publică, Casei de Sănătate, Inspectoratului Județean De Poliție, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

În cadrul acestei întâlniri Directorul Direcției pentru Sănătate Publică, Alexandru Sinea, a prezentat Planul de Reziliență și au fost purtate discuții astfel încât în valul cinci să fie aplicate cele mai bune practici.

Paturile din spitale, Covid și în special ATI, au reprezentat un subiect important a întâlnirii, pentru că din păcate, după cum reiese din declarația Prefectului, infrastructura este limitată, iar paturi ATI pentru pacienți covid se regăsesc doar la Alba Iulia, Aiud și Blaj, aici fiind vorba de spitale ce beneficiază de sisteme de oxigen și nu funcționează pe butelii, iar în aceste unități este de dorit ca numărul de locuri, de paturi, să se ridice la un maxim posibil de capacitate.

Mesajul Prefectului Nicolae Albu pentru cei prezenți la întâlnire a fost unul de mulțumire pentru efortul făcut până în prezent, dar nu în ultimul rând un apel la o colaborare cât mai bună între instituțiile abilitate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton 

Ziarul Unirea

Publicat

în

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, alături de Primăria Municipiului Alba Iulia și CSM Alba Iulia, vă invită să participați, în ziua de 26 Aprilie 2024, la Programul educativ – sportiv ”START LA […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea