Ziarul Unirea

Cum ”s-au ales” parlamentarii de Alba

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

În județul Alba alegerile s-au încheiat nesperat de bine pentru unii și surprinzător de prost pentru alții, iar cei care au câștigat sărbătoresc, însă cei care au pierdut fac calcule și analizează motivele pentru care nu au reușit să obțină voturile electoratului. Pentru  a-i ajuta să se lămurească, le vom oferi mai jos o scurtă ”radiografie” a campaniei electorale care, de cele mai multe ori, cântărește greu în atragerea alegătorilor.

Colegiul de deputați nr.1 (Alba Iulia):

ELIT

Dorin Nistor a pierdut lamentabil alegerile. Nici măcar vecinii nu l-au votat astfel că nu a reușit să câștige în nicio secție de votare din Alba Iulia. Se pare că a avut cea mai costisitoare dar în același timp neprofesionistă campanie electorală, care a culminat cu un articol copiat din mai multe lucrări de specialitate, îndelung ridiculizat în comentariile din ediția online a ziarului Unirea. Cu o astfel de campanie Nistor ar fi putut participa la Balul Bobocilor, având șanse reale să câștige titlul de Mister. Oricum, candidatul PDL la fotoliul de deputat pe Alba Iulia nu are de ce să fie supărat, va rămâne cu amintiri frumoase din campanie, respeciv zeci de fotografii făcute împreună cu ”primarul nemuritor” Mircea Hava.

Călin Potor, politicianul care ”închide” pentru a doua oară colegiul Alba Iulia, candidând pentru partide diferite, a avut cea mai echilibrată campanie electorală, nu a răspuns la provocări și în plus nici nu și-a obosit prea mult alegătorii, considerând că 3-4 ore de campanie pe zi sunt suficiente ca aceștia să afle unde să pună ștampila.

Colegiul de deputați nr.2 (Sebeș – Blaj):

Potrivit criticilor electoratului, Ovidiu Jidveian ”a bătut apa în piuă” prea mult astfel că deși a reușit să obțină un rezultat foarte bun, răsturnând scorul politic de pe un colegiu PDL-ist, nu a reușit să convingă suficienți alegători, lipsindu-i aproximativ 700 de voturi ca să obțină cele peste 50 de procente care l-ar fi propulsat direct în Parlament.

Clement Negruț a ieşit în evidenţă prin faptul că a vrut să le transmită alegătorilor că ”pot spune adio mai ușor” plasându-și mesh-ul electoral lângă cel al unei firme de pompe funebre din Sebeș. Acesta nu s-a remarcat prin materiale de campanie interesante exceptând două articole scrise de prietenul său, Belphegor, care au dat o pată de culoare unei campanii destul de anoste. Chiar dacă se pare că alegătorii i-au înțeles mesajul și i-au spus ”adio”, Negruț a intrat totuși în Camera Deputaților, de pe locul 2. Ne întrebăm dacă are suficient umor, așa cum are elegantul său coleg de partid, Theodor Paleologu, să intre în prima sa zi din noul mandat pe ușa din dos a clădirii Parlamentului.

Colegiul de Deputați nr.3 (Cugir – Zlatna):

Dan Simedru a dus o campanie în stil englezesc, deși nu suntem siguri dacă alegătorii din mediul rural îi vor spune de acum încolo ”englezul”. ”Așa-zisul” Radu Cormoș, șahistul care i-a coordonat campania electorală, a jucat o siciliană – varianta dragonului, începută strategic, pozițional, iar în ultima săptămână a făcut rocada pe cealaltă parte față de adversar. Se pare că echipa de campanie a lui Ionuț Fulea, neexperimentată în tainele ”jocului minții”, nu a înțeles mișcarea și nu a știut că după această mutare, celebră în șah, când adversarul face rocada pe părți diferite, singura soluție este să ataci. Radu Cormoș a avut de departe în ultima săptămână cele mai bune texte, cele trei articole care au culminat cu scrisoarea de adio făcându-l pe Fulea ”mat”. Astfel, deși de fiecare dată Ionuț Fulea reușește să-i încânte pe ascultători cu vocea sa minunată, de această dată Radu Cormoș, prin articolele pline de umor sarcastic, a reușit să-i încânte pe alegători.

Colegiul de deputați nr.4 (Aiud – Ocna Mureș):

Sorin Bumb a ”săpat” în partid dar se pare că nu i-a folosit prea mult. Chiar dacă a reușit să-i ”ronțăie” rădăcinile Oanei Badea, tunelul pe care l-a făcut nu a dus spre București. Deși a sperat preț de două zile că va fi câștigător la loteria redistribuirilor, trambulina de pe locul doi nu a funcționat la fel ca în cazul colegilor săi, Alexandru Pereș și Clement Negruț.

Mai norocos decât Bumb, Cornel Comșa a trecut de la Rege la popor străbătând ulițele neasfaltate din comunele colegiului. Locuitorii se pot mândri acum cu un deputat care o să-i reprezinte regește, chiar dacă, în comparație cu alții, va trebui să intre în Parlament pe ușa de serviciu, adică de pe locul 3.

Radu Coclici a colindat în lung și-n lat Aiudul împreună cu primarul Horațiu Josan, acordându-și sprijin reciproc și, chiar dacă a reușit să câștige colegiul, de această dată soarta s-a răzbunat pe ”victoria” de acum 4 ani, când s-a dus în Parlament de pe locul 3. Roata e tot roată și se învârte mereu!

Colegiul de deputați nr.4 (Munții Apuseni – Cugir):

Ceata de moți a lui Corneliu Olar nu a mai fost suficientă ca să câștige alegerile, insuccesul răsunător datorându-se probabil faptului că de această dată nu a mai descălecat în Gara Teiuș, ca acum 4 ani. Acum lui Olar nu-i mai rămâne decât să hălăduiască cu fluiera prin ce a mai rămas din pădurile Apusenilor.

Ioan Dîrzu se pare că până la urmă a avut un GPS performant, care l-a condus bine de pe cărările Apusenilor direct la București. Totuși, noi credem că l-au ajutat puțin și drumurile largi făcute de Olar prin pădurile din zonă. Dîrzu a avut o echipă de campanie foarte bună, parțial importată din capitală și din Moldova, echipă cu care a reușit să cucerească cetatea de piatră alui Horea și Avram Iancu.

Colegiul senatorial nr. 1 (Alba Iulia – Apuseni – Cugir):

În ciuda aparențelor, Teodor Atanasiu a avut una dintre cele mai ieftine campanii electorale. El s-a bazat în special pe contribuțiile candidaților de pe colegiile de deputați care făceau parte din colegiul lui de senat și o echipă imensă de peste 100 de membri ai PNL, în special tineri (care se poate spune că au fost inima campaniei), conduși de Florin Roman a cărui strategie a funcționat perfect.

Ștefan Bardan a părut că nu a depășit vremurile în care era încă prefect și a avut o campanie electorală anemică. Oricum, ar fi fost dificil ca un colonel făcut la ”apelul bocancilor” să-l bată pe un fost ministru al Apărării.

Colegiul senatorial nr.2 (Sebeș – Blaj – Aiud – Ocna Mureș):

Alexandru Pereș confirmă porecla de ”Matusalem” al parlamentarilor de Alba și reușește să prindă încă un mandat de senator, chiar dacă electoratul l-a plasat pe locul 2 în opțiunile sale. Oricum trebuie remarcată eleganța lui având în vedere că, în afară de președintele PDL Alba, Mircea Hava, a fost singurul care, deși condus de Dobra, în noaptea de după alegeri nu a luat ”poziția struțului”, așa cum au făcut alți candidați democrat-liberali.

<

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

MESAJE de Sfântul Ion HAIOASE. Idei de SMS -uri pentru prietenii glumeţi dar şi pentru cei îndrăgostiţi, care îşi aniversează astăzi onomastica

Mesaje de Sfantul Ioan haioase. Urărări și felicitări de Sfantul Ion hazlii care poti fi trimise prin SMS.  Texte amuzante… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

BACALAUREAT 2021: Modele de SUBIECTE, teste de ANTRENAMENT și BAREME

Toate MODELELE de SUBIECTE și teste de ANTRENAMENT pentru BACALAUREAT 2021. BAREME: seturile 1-12. Calendarul BAC 2021 pentru elevii claselor… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul Creştinii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului Crăciunul era sărbătorit pe 7 ianuarie… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje creștine de Sfântul Ion. Urări pe care le puteți trimite prin SMS celor care își sărbătoresc onomastica

Mesaje creștine de Sfântul Ioan 2021 • Urări și felicitări creștine care le puteți trimite prin SMS celor care își… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă Prilej de bucurie și emoție, atât pentru… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

47 Comentarii

Status Quo 11 decembrie 2012 at 22:54

Mickey Mouse daca ar fi candidat pe listele USL ar fi intrat in Parlamentul Romaniei din partea alegatorului ruman al anului 2012.

Natie de 2 bani. Asta am fost, asta suntem si asta vom ramane in veci. Trist, dur dar adevarat. Cu exceptiile de rigoare.

rrr 11 decembrie 2012 at 23:51

Si acum cred ca plangeti PD-L-istilor. Mai bine mergeti si faceti ce stiti voi mai bine, pupati-l pe Hava undeva, pentru ca sunt sigur ca e foarte trist, atata timp cat oamenii lui au pierdut lamentabil

echidistant 12 decembrie 2012 at 0:32

Articolul este vadit partinitor catre o anumita zona politica. Ascuns sub denumirea generica a redactiei ziarului Unirea, autorul practica nu un linsaj ci mai degraba o profanare de „cadavre” (politice, bineinteles)
Lasa un gust amar faptul ca un ziar titrat sa se apuce sa linga puterea politica chiar de a doua zi.
Fiecare cu placerile lui…

7,4 12 decembrie 2012 at 18:37

@ SQ -„Mickey Mouse daca ar fi candidat pe listele USL ar fi intrat in Parlamentul Romaniei din partea alegatorului ruman al anului 2012.” De unde putem intelege ca chiar si Mickey Mouse v-ar fi batut in alegerile astea, cacaniilor…! Dar asculta bai „mate fripte”- In ce calitate iti permiti tu bai capsomanule sa jignesti o natie intreaga? Cum ziceai? „Natie de 2 bani”?? Da cine te crezi tu bai „turli burli”?? Chiar nu te mai potolesti odata? Ce, toata lumea-i proasta in tara asta, numai tu, nen-tu DEMIS si inca vreo cateva panarame portocalii, sunteti destepti? Te pomenesti ca voi sunteti „exceptiile de rigoare”… Da cate clase ai tu bai „nime’n drum” sa tot „pozezi” aici in marele cunoscator? Chiar nu ti-e rusine? Tu nu vezi rezultatul votului? Ce mai vreti? Ia uite cine ne da lectii…

Status Quo 12 decembrie 2012 at 19:30

Suparat esti azi bai fractie,
eu zic sa-ti iei calmantul. Pari mai agitat azi decat de obicei.

Ia-ti votul si bagati-l intr-un loc nears de soare, bai fractie. Si asa n-o sa-ti foloseasca la nimic.

7 12 decembrie 2012 at 20:27

Ba-mi foloseste votul bai Status Huo.Si mie si celorlalti cateva miliane de romani. Cu acel vot ti-am dat tie peste bot. Tie, presedintelui mascarici DEMIS si panaramelor tale portocalii, redistribuite…Asta sunteti, o sleahta de redistribuiti care n-ati fost in stare sa castige nici macar un colegiu in tara…Milogi de mana-a doua si a treia…

7,4 12 decembrie 2012 at 20:34

Erata – Pune ,4 la pseudonim si citeste „n-a” in loc de „n-ati”!

Status Quo 12 decembrie 2012 at 20:57

Ia uite bai fractie ca ti-a adus barza un fratior: 7

Ce-i drept e drept, cam semanati.

Acuma bai 7 daca tu ai votat ca sa-mi dai mie peste bot apai nu faci decat sa confirmi ce-i ziceam lu’ frate-tu fractie mai sus: poa’ sa-si bage votu’ intr-un loc moale ca altceva n-are ce face cu el.

Va e sau nu cunoscut termenul ”țeapa”?

7,4 13 decembrie 2012 at 10:40

Dupa rezultatul stabilit la aceste alegeri, rezulta ca votul meu a fost „cu folos” si cum spuneam, „metafocic vorbind” ti-am tras-o „in bot” si tie si aluia care face pe mascariciul (DEMIS, parca-l cheama) si panaramelor tale portocalii. Sau, mai pe intelesul tau, in traducere libera „v-am bagat afara”, adica v-am scos din circuit, ha,ha,ha, vorba demisului…Deci iata, daca votul meu a insemnat ceva, tu, constipatule Status Huo, tu, ca sa ti-o spun direct, tu ti l-ai bagat in cur, ca de aceea a fost egal cu zero, asa cum s-a vazul „la bilant”…De aceea constipatule, decat sa te tot scremi pe aici pe forum, mai bine ti-ai face o clisma, poate scapi in felul asta si de votul buclucas, ca tot ai votat degeaba, adica „ghici ghicitoarea mea” (vorba lui Bula) – cine a luat teapa?! „Hai, sa-ti fie clisma usoara!

* 13 decembrie 2012 at 10:44

Tot prost ai ramas!

Status Quo 13 decembrie 2012 at 12:00

@ 0,00000000000074 (fractie)

Vai de capu’ tau ma copile!

interesant 11 decembrie 2012 at 23:53

eu zic ca status quo, mare postac va pune muta in gura de acum incolo! Un postac fara viziune, si de doi bani!

USL a castigat „fara drept de apel”!

Status Quo 11 decembrie 2012 at 23:57

Asa zici tu?

incurcatura 12 decembrie 2012 at 8:53

Asa zicem toti mai PROSTOVANE ! E timpul sa iei o pauza definitiva de pe for, pt ca ti-ai mincat destul omenia, jignind pe toti cei care nu erau de acord cu opiniile tale de DOBITOC pedelacheu. Era de asteptat sa dispari, dar probabil nu ti-au disparut inca aburii bahici din creieras. Ia-l pe dorinel perdantul si mars la pupin…dosuri portocacalii.

Status Quo 12 decembrie 2012 at 10:14

Bai interesant-incurcatura (sau cum mama draq*ului ti-oi mai zice),

daca ai avea un minim de curaj nu ti-ai schimba pseudonimul precum un cameleon. Esti insa doar un prapadit cu izmenele vesnic maro.

E plin forumul de imbecili ca tine care nu reusesc sa ingaime 2 fraze da stiu sa injure la altii. Si sa proslaveasca USL-ul. Cum e turcu’ si pistolu’. Halal sustinatori!

Din pacate prostia nu tine de foame, mai razălie!

7,4 13 decembrie 2012 at 12:23

Se pare ca ai cam ramas fara replica stimabile SQ…Dar uite, ca sa vezi ca sunt „cumsecade” iti vand „un pont” :De ce nu contestati alegerile la Curtea Constitutionala, „pe baza de cvorum”? Chiar daca nu e necesar cvorumul, cine stie, poate „pune botul” (iar) nan-ta Aspazia si va da castig de cauza (ca la referendum) si „Patria-i salvata”! Ce zici?!!!

Status Quo 13 decembrie 2012 at 13:43

Mai fractie (0,0000000000000074),
n-au astia la Unirea spatiu pe server la cate replici am pentru tine.

Intrebarea e: merita sa-mi pierd vremea raspunzand unuia care bate campii? Raspunsul e: nu.

Arata-mi tu, mai fractie, o postare a ta unde ai discutat ceva serios si cu oarece argumente.

Maturizeaza-te!

Mi-ar face mare placere sa schimb postari cu unii care au ceva serios de spus chiar daca*s de partea cealalta.

De cand am inceput sa postez aici n-am gasit insa parteneri in sensul asta.

Propagandisti, agitatori, frustrati… cat cuprinde.

7,4 13 decembrie 2012 at 14:29

@ Status Huo – Asta e „iluminatia ta” e greu la „inteligenta” despre care vrei sa lasi sa se inteleaga cum ca o ai, e greu sa „schimbi postari” cu de-al de „propagandisti,agitatori si frustati” din „natia asta de 2 bani” asa cum te exprimai mai sus…Deh, ce sa-i faci, trebuie sa suporti si „drama” asta, a „geniului” care ti se pare ca esti…Doar ca, numai ti se pare, ca altfel, la fel de „propagandist, agitator si frustat” esti…Ia mai gandeste-te „de cand ai inceput sa postezi” cata propaganda portocalie ai facut…Dar sti ce ma distreaza: Iti pui (mai sus) intrebarea daca „merita sa-mi peird vremea raspunzind…” si-ti dai si raspunsul – „NU”! Si cu toate astea imi raspunzi, de mai multa vreme, cu constiinciozitate si promtitudine la mai toate postarile mele…! Si uite asa ma faci sa-ti mai spun o „ghici ghicitoarea mea” – Cine-i cel frustrat?!! Si inca ceva, asa, fie vorba intre noi: – Sa sti ca ironia nu-i chiar la indemana oricui…

Status Quo 13 decembrie 2012 at 14:52

Bai fractie,
daca vreau iti raspund si daca nu, nu! Fac cum consider de cuviinta. Fac ”propaganda” pentru cine vreau eu, cand si cat vreau eu. Nu dau nimanui socoteala.

Nu-ti place? Cu atat mai bine! Nu-i facuta sa-ti placa tie.

Intrebari?

Si zi asa: ”iluminatia ta”…

7,4 14 decembrie 2012 at 8:13

@ Status Huo – Sincer sa fiu, citindu-ti comentariile de pana acum, chiar daca erau in contradictoriu cu ale mele, mi-ai lasat impresia unui „tov.” destul de consecvent si coerent…De data asta m-ai dezamagit complet…Te contrazici singur, nu intru in amanunte pt. ca, de acum sunt convins ca nu le vei intelege…In plus, am considerat ca si intelegi sensul ghilimelelor, acolo unde este cazul…Ca atare consider ca nu am gresit deloc cand am folosit termenul „iluminatia ta”…Si cum in vorbirea populara se spune ca „intotdeauna cel mai destept cedeaza”, renunt de azi sa mai „dialogam” (vezi ca am pus ghilimeme!) LUMINATIA TA. (ca sa-ti fac pe plac!)

Status Quo 14 decembrie 2012 at 22:27

Fractie,
te-ai suparat? Hai bai fractie nu te supara ca dau o bere… simbolica.

Esti plin de fineturi. Te-ai facut ”mai destept” singur da nu uita un lucru: lauda de sine nu miroase-a bine… (tot proverb popular).

Promit sa te mai studiez ca sa te inteleg pă viitor.

Tudor 12 decembrie 2012 at 1:11

@interesant: La ce justitie se prefigureaza, puteti sa stergeti ghilimele: dreptul in general va deveni o raritate, iar apelul un lux.

Dacian 12 decembrie 2012 at 2:03

Pacat pt Jidveian
Daca nu era asocierea cu Securistul (de doi bani) Feneser sigur de la Sebes mai lua ~ 1000 voturi si era parlamentar

cogito ergo sum 12 decembrie 2012 at 8:21

un articol foarte bine scris. Placut la citit, inteligent, amuzant uneori, o „rara avis”…..

Mi-a facut placere sa il citesc

elector 12 decembrie 2012 at 12:48

ooooo! ce induiosator ! si mie mi-ar fi placut sa-l citesc daca ar fi fost un pic mai profesionist. E mediocru, da mediocru rau.

gica contra 12 decembrie 2012 at 8:51

Cum sa nu castige Nistor, in nici o sectie de votare? El care se credea un al doilea Einstein, dar in realitate nu este decat o combinatie nefericita intre Marlanu, Chiorete si Pupaza? Adica, copil tampit din parinti motociclisti? Eu zic sa-l lasati sa mai numere odata voturile!

rusinea 12 decembrie 2012 at 9:01

RUSINOS pt sebeseni si blajeni ! O tara intreaga da suturi la popou pedelacheilor, iar ei voteaza fotbalisti si vulturi plesuvi! Iar face distonanta judetul Alba, fata de ceilalti. RUSINEA VINE DE LA FAPTUL CA A AJUNS IN PARLAMENT EXACT CINE NU AVEA CE CAUTA ACOLO SI MAI ALES DE PE LOCUL 2. USL-urile din Sebes si Blaj au o vina majora in acest ESEC LOCAL. Ceva demisii ar fi binevenite, mai ales ca la Sebes tampeniile se repeta, dupa acceptarea viceprimarului pedeleu.

Ioo 12 decembrie 2012 at 16:40

la Blaj primarul a fost activ si i-a mobilizat pe cei dintr-o etnie numeroasa. Asa s-au pricopsit iar cu Peres si Negrut.

sandu 12 decembrie 2012 at 9:05

NOI LE-AM DAT VOTUL,EI AU CASTIGAT LOCURI IN PARLAMENT. ACUM NOI LE CEREM PENSIILE MARITE CA ASA AU PROMIS. SA ASTEPTAM UN PIC?????????

Status Quo 12 decembrie 2012 at 17:45

Ia uite-l p-asta! I-am votat, acu sa ne dea pensiile. Asta-i votantul USL.

Sa crape tara da noua sa ne dea! Pensiile.

Ce faci bre tataie cu marirea pe care vrei s-o iei? Iti iei 2 kile de mere in plus? Doua beri? Aspacardin? Vitamina C?

McGigi 12 decembrie 2012 at 17:55

Dar mai conteaza ce-si ia? Marite sau ba, tot nu va conta. Euro va creste cand vor vedea baietii de la institutiile financiare ce inseamna program economic pentru USL, iar marirea pensiilor le va ajunge exact de-o jumatate de felie de paine in plus.

Lidia 12 decembrie 2012 at 9:23

De acord cu Dacian
E pacat ca usl-ul a pierdut blaj-sebes
Cu oportunisi ca Dutu Feneser nici o alianta nu va castiga din moment ce numai porcarii a facut prin Sebes
Acum puneti-l si prefect , poate mai distruge un a abator ::)))

ulise 12 decembrie 2012 at 9:38

Cred ca articolul e scris de lingaul presecan ajutat de un usl-ist ca pe el nu-l duce capul. (Dovada rezultatele scolare). Nu stiu daca e bine sau rau ca a iesit asa la alegeri, dar stiu ca cei 4.2 milioane de votanti ai usl-ului sunt responsabili de tot ce se va intampla de acum. Oare unde au fost cei 7.4 mil. votanti de la referendum?

ulise 12 decembrie 2012 at 9:47

Noul Parlament se anunţă a fi o afacere de familie a Uniunii Social Liberale.
Nu mai puţin de 17 cazuri de soţi, fraţi, fii, naşi şi fini îşi dau întâlnire în noul Legislativ format după alegerile de duminică, notează jurnaliştii de la Adevărul.
Mulți lideri ai USL au avut grijă să își ajute rudele să intre în Parlament.
Adrian Mocanu a intrat în Parlament ca deputat USL, la brațul tatălui său, Victor Mocanu, senator USL tot de Buzău.
„Puteam să-i fac un bar, dar are înclinaţii politice”. Aşa îşi recomandă Mircea Cosma, şeful Consiliului Judeţean Prahova, fiul la startul campaniei.
Jurnaliştii de la Gândul scriu că Vlad Cosma a intrat fără probleme în Parlament, cu 71,81%, recordul la nivel de judeţ. Fost consilier al lui Adrian Năstase, Cosma junior va fi succesorul acestuia în colegiul din Prahova, la nici 30 de ani.
Manuela Mitrea, deputat USL de Constanta, şi Elena Uioreanu, deputat USL de Cluj, au intrat şi ele în noul legislativ prin prisma soţilor, Miron Mitrea, fost secretar general al PSD, deputat USL-PSD de Vrancea, respectiv Horea Uioreanu, preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, fost deputat de Cluj între 2004 – 2012.
Un alt exemplu de nepotism este cel al lui Titus Mircea Dobre – deputat USL de Constanţa. El este fiul consilierului local PSD Mircea Dobre, prosper om de afaceri constănţean.
Alte două cazuri de soţii intrate în Parlament sunt cele ale Florentinei Anuşca – deputat USL de Botoşani. Ea este soţia liderului PNL Botoşani Florin Ţurcanu, preşedinte al Consiliului Judetean Botoşani.
Totodată, Doina Anca Tudor – senator USL de Buzău a intrat în Parlament. Ea este soţia lui Daniel George Tudor, noul şef al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.
Gabriela Firea, nevasta primarului din Voluntari, Florian Pandele, a ajuns senator de Ilfov cu 74,6%, depăşind 44.000 de voturi.
Raluca Surdu, nevasta şefului RA-APPS, liberalul Georgian Surdu, a atins recordul în procente. Surdu a luat în Călăraşi 78%, cel mai bun scor al USL pe judeţ.
Gabriel Vlasie, deputat USL de Bacău. Este finul lui Corneliu Iacobov, condamnat în dosarul RAFO, iar fostul lider PSD, Dumitru Sechelariu i-a botezat fiica, iar Cristian Rizea – deputat USL de Brăila, este finul europarlamentarului PSD Alexandru Athanasiu, fost ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale.
Nu în ultimul rând, Senatorul USL Mircea Geoană este naşul lui Florentin Gust, proaspăt ales deputat USL de Dolj.
Parlamentul, o afacere de familie

Bamse 12 decembrie 2012 at 11:47

…vb aceea in care se aduce vb despre „mintea scurta” se potriveste perfect pt romanasii nostrii PDL a distrus tara,USL a distrus tara inainte de Basescu iar acum alegem tot USL ,cu alte cuvinte ce a fost rau inainte este bun acum…oare chiar atat de cretini sa fie cetatenii acestei tari incat sa uite ca PDL,PSD au la baza orgini comune si anume FSN-ul tovarasului Ilici Iliescu care inainte de 89 il pupa undeva pe Ceausescu iar acum este un democrat sadea!…sarmanul Petre Tutea se cutremura in mormant la cat de cretini sunt romanii pt care el a facut temnita grea timp de 13 ani de zile!…ar trebuii sa ne fie rusine la cat de dobitoci si prosti suntem ca natie dar noi ne mandrim cu asta!:(

Sebesan 12 decembrie 2012 at 12:53

Asa ne trebuie daca am mers cu HOTUL de Feneser (vezi cum fura gazul de la mote Dacia)
Rusine sa-i fie ca a facut usl de ras ( aaa , asta nu stie ce e aia )

Status Quo 12 decembrie 2012 at 17:48

Pacatosul adevar graieste!
Rusine sa-ti fie tie bai sebesene!
Stiai ca-i hot (precum o spui) da tot i-ai votat pretinii. Lasa ma sebesene ca-n tara asta hotii-s la mare stima.

elector 12 decembrie 2012 at 12:58

cata inversunare! campaniile au fost in generel niste supe reincalzite,banale. Singurul lucru evident au fost niste benere publicitare, si niste mici dati mai cu fereala, promisiuni sugerate si ura servita la desert. Alesii si nealesii nostirii au reusit numai sa fie cam penibili. Ce sa mai zic de campania prin biserici? Nici unii nu au avut vreo campanie luminata .Mie personal imi face greata numai cand il vad pe Atanasiu , nu mai trebuie sa deschda gura . M-as mira sa gaseasca el 100voluntari care sa lucreze pt.el! voluntarii sunt aia de fac voluntariat , adica nu iau bani pe prestatie .

ulise 12 decembrie 2012 at 13:58

bravo popor! ce ai votat aia o sa ai. Inceputul e ff bun. Cresterea taxelor si impozitelor cu 20%, bani mai putini pt. invatamant. Deocamdata atat!

Simpatizant PP DD catre d-l C.Comsa 12 decembrie 2012 at 14:06

Ieri dupa aflarea redistribuirii am dat 2 telefoane d-lui C.Comsa si azi din nou de 2 ori l-am sunat pentru al felicita,dar nici macar odata nu a raspuns la telefonul celular ce suna….I-mi pare rau ca am rugat niste cunostiinte din Aiud si Ocna Mures sa-l voteze caci asa e omul nostru…..Pacat de cugireanu Sorin Vasile ca ala a avut voturi mai multe ca asta …

... 12 decembrie 2012 at 14:18

hai sa mai si radem.

Unde a disparut Dobra armata ? 12 decembrie 2012 at 14:24

Cred ca s-a dat pe spate-n transeu si-si linge ranile dupa razboiul pierdut pe cinstite.Da de infrangerea lui Jidveianu,Olar,Nistor etc ce parere aveti ca nu am auzit pe nimeni sa-i planga !

Mihai 12 decembrie 2012 at 14:56

Pacat de faptul ca Jidveian nu a intrat la redistribuire avea 11596 voturi adica 46,5% fata de Negrut care a avut 8762 voturi adica 35,13%,se putea suplimenta eventual locul lui Negrut daca se dorea!

Sebesan 12 decembrie 2012 at 17:27

Jidveiene draga ,
Dar trebuia sa stii ca cine sa asociat cu Feneser (probabil viitor prefect :)) a fost sortit esecului
Feneser asta pe ce a pus mana a DISTRUS

Un prieten de-al lui Șerdean 12 decembrie 2012 at 18:12

Care de la redacție, sugerează USL să-l numească pe Cormoș la conducerea lotului național de șah!?!

Mihai 13 decembrie 2012 at 10:37

Dar tipa asta, ”Florin Roman a cărei strategie a funcționat perfect” cine este? Ce alte materiale scrise de femeia de serviciu ati mai publicat?

7,4 14 decembrie 2012 at 8:18

@ Admin. Comentariul meu „a inghetat” pe drum? Sper sa nu!!

Comentariile sunt oprite