Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Cum explică Electrica Furnizare factura enormă, de aproape 28.000 lei, a familiei din Alba Iulia: „Anomalie la facturare şi în sistemul informaticâ”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum explică Electrica Furnizare factura enormă, de aproape 28.000 lei, a familiei din Alba Iulia: „Anomalie la facturare şi în sistemul informaticâ”

După ce o familie din județul Alba a avut neplăcuta surpriză de a primi o factură imensă la energie electrică, în valoare de aproximativ 28.000 de lei, Electrica Furnizare a trimis primele reacţii în acest scandal.

Electrica Furnizare reacţionează la scandalul legat de factura şocantă primită de o familie din Alba Iulia, care a aflat că ar trebui să plătească 27.808 lei.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

CITEȘTE ȘI: O familie din Alba a intrat în ȘOC, când și-a primit factura la curent: Au de plătit peste 27 000 de lei!

Suma de 27.808 de lei trebuia achitată până pe 9 septembrie pentru un consum de 39.313 kwh, care ar fi fost realizat în perioada 12 iulie 2021 – 10 august 2021.

Furnizorul susţine că este vorba despre o anomalie pe lanţul de facturare şi în sistemul informatic, factura în cauză fiind transmisă automat, în mod eronat.

”Electrica Furnizare informează cu privire la cazul clientului din Alba Iulia, care a primit o factură în valoare de 27.808,13 lei, ca urmare a unei anomalii pe lanţul de facturare şi în sistemul informatic.

Electrica Furnizare precizează că factura menţionată în cadrul articolelor de presă este o factură cu caracter de regularizare, emisă în baza citirii efectuate de către operatorul de distribuţie zonal. Din cauza unei anomalii pe lanţul de facturare şi în sistemul informatic, factura în cauză a fost transmisă automat, în mod eronat, către client.

Compania Electrica Furnizare a luat decizia de a storna factura până la clarificarea modului de funcţionare a întregului lanţ de facturare, inclusiv a contorului de la locul de consum în cauză”, se precizează în comnicatul Electrica, transmis luni, 30 august 2021.

O reacţie a venit şi din partea ANRE. „Orice client care are nelămuriri privind o factură trebuie să se adreseze furnizorului, iar în maximum 15 zile să primească răspuns. Am aplicat amenzi pentru nerespectarea termenului de 15 zile şi vom continua să facem asta”, a spus vicepreşedintele ANRE, Zoltan Nagy-Bege, la Digi24.

Potrivit acestuia, consumatorul din Alba poate să facă o sesizare la ANRE pentru a se face verificări. „Sunt absolut convins că este o greşeală de citire, de sistem al furnizorului sau al distribuitorului. E relativ uşor pentru companii să aibă un sistem pentru verificare. Trebuie să fie preocuparea fiecărui furnizor să fie atent la aceste detalii. Nu putem să îi obligăm să folosească aceste mijloace tehnice, dar e recomandat.

În 8 luni, am constatat că sunt clienţi care sunt sensibili la factură şi urmăresc atent ce este în spatele valorii şi unii care ani de zile nu se uit pe factură, ci doar plătesc. Recomandarea noastră e să citească lunar contorul, să verifice că e facturată aceeaşi valoare pe care a comunicat-o prin telefon, sau să încheie o convenţie de consum cu furnizorul. ANRE nu poate să urmărească facturile lunare a 9 milioane de clienţi, e imposibil”, a spus vicepreşedintele ANRE.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională Bianca-Maria Grosu, elevă a Colegiului Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, a obținut  Premiul I la Olimpiada Națională de Limba Spaniolă. Citește și: EDUARD PIȚU, elevul-minune din Alba Iulia, primul și singurul din județ care a reușit să obțină […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea