Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cum evităm infectarea cu coronavirus la petrecerile de Revelion. Recomandările unui specialist în boli infecțioase

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum evităm infectarea cu coronavirus la petrecerile de Revelion. Recomandările unui specialist în boli infecțioase

Medicul Adrian Marinescu, specialist în boli infecţioase la Institutul Matei Balş, a spus la ce să fim atenți la petrecerea de Revelion pentru a reduce posibilitatea infectării.

„Cred că problema ar trebui pusă în felul următor: Cum să reușim să reducem starea de infectare? Riscul rămâne, mai ales dacă vorbim despre spațiile închise. Aici va fi destul de greu, indiferent dacă mergem la restaurant sau mergem la cineva acasă. Este greu de crezut că vom rămâne cu mască sau că vom avea distanțare. Aceste lucruri nu se vor întâmpla. Prin urmare, probabil, cel mai bine ar fi să încercăm să avem cât mai puține interacțiuni cu persoanele străine.”, a declarat Marinescu.

Teste rapide înainte de petrecere

„Altfel spus, contează câți vom fi la acea petrecere. În situația în care sunt mulți, nu cunoști exact ce e cu persoanele respective. Pot să fie asimptomatici sau ușor simptomatici. Riscul de infectare există, categoric. Ar fi și varianta de testare înainte de Revelion. Vorbim despre teste rapide, bineînțeles. Însă, ele pot fi orientative. Nu înseamnă că pot reduce cu totul riscul de infectare, dar ar putea să ajute. Ar fi o variantă de luat în calcul.”, a spus Marinescu.

Interzicerea petrecerilor ca în alte ţări, o soluţie plauzibilă?

„Este foarte greu de crezut că se pot interzice petrecerile de Revelion. Oricum, ele nu sunt interzise nicăieri, la nivel de restaurant. S-ar putea discuta despre un număr mai mic de persoane, dar nu ai cum să interzici o petrecere privată, în măsura în care, până la urmă, nici nu ai cum să o identifici. Trebuie doar să fim conștienți că riscul există și că varianta Omicron se transmite mult mai ușor decât varianta Delta. Prin urmare, trebuie să plecăm de la ceea ce știm deja.”, a mai spus medicul Adrian Marinescu, pentru DC News.

sursa: dcnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton 

Ziarul Unirea

Publicat

în

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, alături de Primăria Municipiului Alba Iulia și CSM Alba Iulia, vă invită să participați, în ziua de 26 Aprilie 2024, la Programul educativ – sportiv ”START LA […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea