Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cum arata ziua unui medic de familie din Alba de la inceputul pandemiei: „Îți dai seama că or să te copleșească, mai devreme sau mai tarziu, toate”

Publicat

în

Cum arata ziua unui medic de familie din Alba de la inceputul pandemiei: „Îți dai seama că or să te copleșească, mai devreme sau mai tarziu, toate”

Pandemia de coronavirus lasă urme, nu doar pacienților sau medicilor din secțiile de ATI, ci și medicilor de familie, care au de-a face cu zeci de pacienții cu diferite afecțiuni și în plus trebuie să se ocupe și de toate actele, raportările și informările în cazurile de persoane infectate cu Covid. Iată cum decurge o zi de muncă a unui medic de familie din Alba, povestită chiar de aceasta.

„Cum arată ziua unui medic de familie, de la începutul pandemiei? Să luăm o zi obișnuită, încare medicul are program după‐masă. Începe ziua cu zeci de mesaje, pentru că unii se consideră îndreptățiți să scrie, întrebe la orice oră, orice. Nu contează că există personal care răspunde la telefon și face programări, preia întrebări și sună înapoi pentru un răspuns care necesită verificări în scripte sau în program.

Încep să sune telefoanele, sau începi tu să îți suni paciențîi pozitivi. Din toate cele n-șpe simptome, tu trebuie să triezi ce anume te poate orienta că acel caz trebuie trimis la spital cu prioritate. Să nu credeți că nu ducem muncă de convingere cu unii să ne ajute cu informațîi despre starea lor, că să îi putem ajută! Pe lângă partea medicală, unii trebuie încurajați să prindă încredere că spitalele nu sunt un loc al morții, ci sunt locul în care, dacă mergi la timp, ai mari șanse de a câștigă bătălia cu boală.

Electrica Furnizare Discount

Fiecare caz este distinct, diferit de cel pe care îl monitorizezi 10 minute mai târziu. Și ai în observație zeci de pacienți. Și câte nu ar mai fi de spus, dar mai bine… să ajungem la orele efective de program. Ai programul full! Și începe din nou să sune telefonul: un pozitiv, un pacient care are o altă patologie acută, altul vrea o adeverință, unul nu dorește decât un bilet de trimitere, și când detaliezi problema realizezi că va ieși din cabinet cu 5, apoi unii vor să se vaccineze, alțîi scriu că vor un sfat, alțîi vor să îi asiguri că ce a spus o colegă referitor la sănătatea lor nu este adevărat, alții te provoacă să afle cum totuși tu crezi că există virusul SARS, alții vor să știe dacă aparatul minune din reclamă chiar funcționează, alții au dileme în ce stațiune să meargă, alții sunt încă îmbufnați că ți-ai permis să ii trimiți la testare pe definiția de caz, etc.

Mirific, nu? Mai ales că, MF nu face mai nimic ( în viziunea distorsionată a unora, viziune la fel de hidoasă, precum ei ). Apoi, trebuie să nu îți scape o raportare la CAS, una la DSP, să nu uiți să plătești niște facturi, să mergi în timpul programului ( da, unii chiar au drepturile omului respectate! ) să cumperi rețete verzi, mai trebuie să citești o informare despre vaccinarea anti-COVID, apoi o modificare legislativă la un protocol terapeutic cu două steluțe ( la unele modificarea cred că este doar de formă, nu de fond, că și cum ai pune protocolului o stea cu 5 colțuri, în loc de una cu 6, etc. ).

Nu trebuie să uiți să îți faci și niște puncte de educație medicală continuă, să mai clarifici cu unii colegi ceva, și uite cum trece pandemia… și îți dai seama că or să te copleșească, mai devreme sau mai târziu, toate, iar unii, isteți din fire, tot or să se uite câș că MF nu face mai nimic. Și, dacă stăm să ne gândim la ce așteptări există, MF chiar ar putea mai mult! La fel cum face toate cele de mai sus, ar putea să se transforme în antiviral, ar putea să poarte el masca pentru cei care o poartă doar pe barbie, ar cam trebui să se vaccineze el în locul celor care nu înțeleg noțiunea de prevenție, și exemplele pot continuă.

Tu, cel care ai pretenții, poartă masca! Și vaccineaza-te! Uită-te puțin mai departe, și conștientizează că țările care duc acum o viață normală, au majoritatea populației la un nivel de respect diferit… pentru muncă, pentru oameni, pentru semeni.

Semnat: un MF obosit”, a scris medicul Carmen Crăciun pe Facebook.

Publicitate

Ştirea zilei

Comunicat de presă| Mircea Hava, eurodeputat PNL: Nivelul scăzut de colectare a TVA în România poate duce la amânarea sau pierderea unor proiecte de dezvoltare

Publicat

în

Mircea Hava, eurodeputat PNL: Nivelul scăzut de colectare a TVA în România poate duce la amânarea sau pierderea unor proiecte de dezvoltare

Acum câteva zile, Comisia Europeană a publicat un raport din care reiese că statele membre ale UE au înregistrat, în 2019, o pierdere de circa 134 de miliarde de euro în venituri, din taxa pe valoarea adăugată. Experții spun că principalele cauze sunt: frauda și evaziunea, practicile de evitare și optimizare a TVA, falimente și insolvențe financiare, dar și erori de calcul sau administrative. Din păcate, datele la nivel european ne arată că România este, și la acest capitol, pe primul loc din coada clasamentului. Țara noastră a înregistrat cel mai mare deficit de încasare a TVA la nivel național, cu o pierdere de 34,9 % din veniturile din TVA, urmată de Grecia (25,8 %) și Lituania (23,5 %). Cele mai mici deficite au fost înregistrate în Croația (1,0 %), Suedia (1,4 %) și Cipru (2,7 %).

Trebuie spus că TVA reprezintă și o resursă de bază pentru obligațiile de plată ale guvernului, astfel că se impune îmbunătățirea colectării acestor bani cu care, în mare măsură, se pot  finanța investiții promise și asumate. Așa se asigură contribuția României la bugetul Uniunii Europene sau partea de cofinanțare din sectoare de investiții finanțate cu bani europeni.

Indiscutabil, un procent scăzut de colectare al TVA poate duce în derivă sau amâna, chiar pierde, multe dintre proiectele de dezvoltare la nivelul administrațiilor publice locale sau județene. Vestitele cote defalcate din TVA, sau impozit, sunt, practic, banii cu care lucrează primăriile. O slabă colectare se resimte la toate capitolele de investiții, iar sensul dezvoltării se schimbă spre bătut pasul pe loc. Chiar dacă situația s-a îmbunătățit în ultimii ani, e greu de sperat că într-o perioadă scurtă vom putea implementa măsuri care să reducă cu adevărat acest deficit.

Electrica Furnizare Discount

Problema care se pune este cum acționăm. În opinia mea, cea mai mare greșeală ar fi aceea de a porni o prigoană asupra companiilor, inclusiv a bunilor platnici sau să creștem această taxă. Deși este clar că, azi, baza de impozitare și aplicare este mică – un exemplu ar fi decontarea multor cheltuieli iar prin asta reducerea TVA de plată, ar fi imposibil ca acest fenomen să fie corectat doar de inspectorii fiscali. Sunt prea puțini iar soluția nu este să se angajeze mai mulți. O abordare o reprezintă întărirea mecanismului de prevenire a fraudelor prin sisteme informatice interconectate. Pornind de la introducerea facturilor și până la butonul de alarmă ce s-ar aprinde în cazul unor tentative evidente de fraudă. Conectarea caselor de marcat, centralizat, la ANAF, e un prim exemplu. Să nu uităm că în economii dezvoltate, ca cea a Germaniei de exemplu, marii contribuabili au atașat un inspector fiscal care poate monitoriza în timp real fluxul tranzacțiilor financiare. La fel de bine s-ar putea corecta și o altă realitate economică ce creează o dublă măsură: achizițiile intracomunitare ce anulează o bună parte din TVA de colectat. De foarte multe ori marfa nu pleacă din țara de unde s-a declanșat achiziția. Lucru care nu e tocmai normal, la deducerea TVA.

Comisia Europeană atrage atenția asupra faptului că pierderile de venituri din TVA au un impact extrem de negativ asupra cheltuielilor pe care administrațiile publice le alocă bunurilor și serviciilor publice de care depindem cu toții, cum ar fi școlile, spitalele și transporturile. Exact domeniile în care România a fost și este pe un podium negativ, dacă vreți, al Europei.

Așadar avem nevoie, cât mai repede cu putință, de o politică fiscală coerentă, o simplificare a legislației și de o colectare eficientă a banilor care trebuie să meargă în visteria statului.

Mircea Hava – eurodeputat PNL

Membru al PPE

Citește mai mult

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| Târgul de Crăciun din Alba Iulia s-a DESCHIS în mod oficial: Localnicii și turiștii pot intra FĂRĂ certificat verde

Publicat

în

Târgul de Crăciun din Alba Iulia s-a DESCHIS în mod oficial: Localnicii și turiștii pot intra FĂRĂ certificat verde

Astăzi, 6 decembrie 2021, la ora 18:00 s-a deschis, la Alba Iulia, Parcul Sărbătorilor de Iarnă, ediția 2021-2022.

CITEȘTE ȘI: MESAJE de SFANTUL NICOLAE. Idei de URARI şi FELICITARI pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica

Din informațiile primite de la reprezentanții primăriei municipiului Alba Iulia, cei care vor să viziteze târgul nu vor fi nevoiți să posede certificatul Verde, deoarece nu au mai fost montate cabanele în care puteai intra să iei masa. Totuși aceștia vor trebui să respecte normele de protecție sanitară în vigoare și să poarte mască.

Electrica Furnizare Discount

Citește și: Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului

Sâmbătă și duminică au fost făcute ultimele pregătire pentru ca totul să fie pus la punct pentru deschidere. Pe latura de vest a Cetății Alba Carolina, a fost montat un brad natural de 8 metri și căsuțele de lemn, iar în Piața Cetății, a fost montat bradul artificial cu care albaiulienii sunt deja obisnuiți, și a fost instalat pavilionul de lumini.

CITEȘTE ȘI: MESAJE de CRACIUN. Texte frumoase cu URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi

Și patinoarul este gata, iar pasionații se vor putea bucura de gheață și în acest an.

Program patinoar

De luni până duminică, de la ora 12.00 la 21.00.
De luni până vineri, de la ora 12.00 la 14.00 intrarea va fi gratuită.

Tarife

Patinaj – 15 lei/h
Închiriere patine – 10 lei/h
Ursuleț ajutator – 15 lei/h

Târgul de Crăciun va fi deschis zilnic până la ora 21.00.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Schimbare MAJORĂ: Zece clase OBLIGATORII pentru cei care doresc să obțină permisul de conducere, din 1 ianuarie 2022

Publicat

în

Schimbare MAJORĂ: Zece clase OBLIGATORII pentru cei care doresc să obțină permisul de conducere, din 1 ianuarie 2022

Începând cu 1 ianuarie, tinerii care vor să obțină permisul de conducere nu vor mai putea să urmeze cursurile unei școli de șoferi dacă nu au cel puțin zece clase absolvite.

Prin această nouă regulă impusă prin Codul Rutier se dorește evitarea analfabeților. Pe de o parte, aceștia sunt tot mai des întâlniți de polițiști în trafic.

Pe de altă parte, au existat numeroase cazuri prezentate de media în care șoferii nu știau nici măcar să se semneze, dar dețineau un permis de conducere.

Electrica Furnizare Discount

De asemenea, o altă modificare a Codului Rutier îi vizează pe șoferii care suferă de anumite afecțiuni medicale. Ei vor fi obligați să se prezinte mai des la controale medicale.

Este vorba despre persoanele care suferă de boli de inimă ori de diabet, întrucât aceste afecțiuni le pot pune în pericol capacitatea de a reacționa la timp atunci când se află în trafic.

Noile reglementări ale Codului Rutier prevăd și că cei care sunt prinși vorbind la telefon în timp ce se află la volan să poată fi sancționați prin suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile.

Sursa: soferidinromania.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare