Rămâi conectat

Politică Administrație

Cum arată petiția inițiată pentru a nu se interzice creșterea păsărilor de curte în gospodăriile din Alba Iulia. Documentul va ajunge la Mircea Hava

Ziarul Unirea

Publicat

în

  • Cum arată petiția inițiată pentru a nu se interzice creșterea păsărilor de curte în gospodăriile din Alba Iulia. Documentul va ajunge la Mircea Hava

Către: Primăria municipiului Alba Iulia

În atenția: Domnului Mircea Gheorghe Hava, primarul  municipiului Alba Iulia

Adresa: Calea Moţilor nr. 5A, 510134 Alba Iulia, România

Subsemnații, cetățeni ai municipiului Alba Iulia, proprietari de gospodării în care se cresc păsări de curte, plătitori de taxe și impozite, având în vedere anunțul nr. 44090/04.05.2018 prin care se supune în consultare publică proiectul de hotărâre pentru modificarea și completarea HCL nr. 368/2005 privind stabilirea sancțiunilor pentru faptele care constituie contravenții în domeniul bunei gospodăriri a municipiului Alba Iulia, în temeiul OG nr. 27/2002 privind regimul de soluționare al petițiilor și al Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, vă aducem la cunoștință următoarele:

  1. Proiectul de hotărâre pentru modificarea și completarea HCL nr. 368/2005 privind stabilirea sancțiunilor pentru faptele care constituie contravenții în domeniul bunei gospodăriri a municipiului Alba Iulia nu își găsește temeiul legal în OG nr. 21/2002, în Legea nr. 195/2005 sau în Ordinul de ministru nr. 119/2014, cum fals afirmă inițiatorul proiectului, niciuna dintre cele trei acte neinterzicând creșterea păsărilor de curte în gospodăriile din orașe, în condiții de igienă și cu respectarea normelor de conviețuire socială.
  2. Proiectul de hotărâre este discriminatoriu pentru cetățenii care cresc păsări de curte în municipiul Alba Iulia, deoarece:
  3. a) norma nu se aplică și crescătorilor celorlalte tipuri de păsări și animale de companie;
  4. b) norma nu se aplică și locuitorilor din cartierele Micești, Șard, Pâclișa, Oarda, Partoș și Bărăbanț.

Astfel, se creează o situație de discriminare negativă pentru locuitorii municipiului Alba Iulia, nejustificată de niciun fenomen social din care să rezulte creșterea în condiții necorespunzătoare a păsărilor de curte de către subsemnații. Decizia autorității administrației publice locale este una arbitrară, luată fără a avea la bază niște cercetări prealabile, pertinente și elocvente din care să rezulte că doar în municipiul Alba Iulia este o problemă cu creșterea păsărilor de curte, nu și în cartierele învecinate. Constatăm faptul că este o inegalitate în fața legii, aspect de nepermis într-o societate democratică și într-o administrație care se dorește a fi una modernă.

  1. Proiectul de hotărâre interzice creșterea păsărilor de curte unor cetățeni care depind, din punct de vedere social și economic, de veniturile rezultate din vânzarea acelor păsări sau din consumul propriu. Municipiul Alba Iulia este cea mai săracă reședință de județ dintre județele învecinate Sibiu, Cluj, Hunedoara sau Brașov. Aici, foarte multe persoane, în special cele vârstnice, trăiesc din hrana provenită în urma creșterii păsărilor de curte. Sunt foarte multe persoane vârstnice care nu dețin pensie sau a căror pensie este sub salariul minim net pe economie. Intenția municipalității de a le interzice acestor persoane să crească păsări decurte și să le și amendeze în cazul nerespectării interdicției, coincide cu condamnarea lor la foamete și moarte fizică. Condamnă acest comportament inuman și antisocial pe care-l promovează administrația locală din Alba Iulia.
  2. În loc să adopte un comportament proactiv privind protecția socială a persoanelor aflate în risc de sărăcie, Primăria municipiului Alba Iulia adoptă măsuri prohibitive și punitive care cresc și mai mult riscul de sărăcie și scad nivelul de trai al unor cetățeni din municipiu, în special al celor fără venituri, persoane vârstnice, singure sau aflate într-o situație de handicap sau suferință medicală.

În concluzie, ținând cont de situația descrisă mai sus, vă solicităm să retrageți proiectul de hotărâre pentru modificarea și completarea HCL nr. 368/2005 privind stabilirea sancțiunilor pentru faptele care constituie contravenții în domeniul bunei gospodăriri a municipiului Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea