Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Cum a scăpat șoferul unui BMW de amenda polițistului și a rămas și cu permisul: Comportament agresiv și derapaje controlate, într-un giratoriu din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum a scăpat șoferul unui BMW de amenda polițistului și a rămas și cu permisul: Comportament agresiv și derapaje controlate, într-un giratoriu din Alba Iulia

Șoferul unui BMW, din Alba Iulia, a reușit să obțină în instanță anularea unui proces verbal de contravenție după ce a demonstrat că nu a săvârșit fapta pentru care a fost sancționat de agentul rutier de poliție.

Citește și: FOTO | Accident rutier la Sibiu: Un șofer din județul Alba s-a răsturnat cu mașina. Un tânăr de 15 ani a ajuns la spital

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

 

Bărbatul a fost amendat cu suma de 580 de lei și a primit și sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile pentru că, la data de 3 decembrie 2022, a condus autoturismul marca BMW și „a adoptat un comportament agresiv în sensul giratoriu de la intersecția Bd. Revoluției 1989 – str. Toporașilor, prin aceea că a accelerat și a făcut derapaje controlate”. Inițial, Judecătoria Alba Iulia a respins acțiunea petentului și a menținut legalitatea procesul verbal chiar dacă conducătorul auto a prezentat un film video care, în opinia sa, demonstra că nu a avut comportamentul agresiv invocate de polițist.

Instanța de fond a precizat că „nu a făcut dovada nevinovăției sale, înregistrările video depuse la dosarul cauzei de acesta nefiind în măsură să releve aspecte de natură a răsturna prezumția de temeinicie a procesului verbal contestat”.

Acesta a formulat apel și a susținut că „derapajul controlat se consideră ca fiind comportament agresiv atunci când este realizat în vederea întoarcerii sau rotirii autovehiculului”.

Derapaj controlat pe mersul înainte

„Sensul deplasării autovehiculului condus de către apelant a fost pe direcţia înainte, nefiind vorba de o schimbare de mers sau viraj la dreapta sau la stânga, prin urmare presupusul derapaj controlat nu a generat întoarcere sau rotire a autovehiculul. Aceasta conduită nu poate fi reţinută ca fiind circumscriscă comportamentului de condus agresiv”, a mai precizat conducătorul auto (Gheorghe B.). De cealaltă parte, reprezentantul IPJ Alba a afirmat că „starea de fapt este cea cuprinsă în procesul-verbal descrisă de agentul constator în raportul său pe care-l depune la dosar, iar abaterea săvârşită de către petent există şi a fost încadrată corespunzător”.

Instanța de la Tribunal a analizat înregistrările video depuse la și a reținut că șoferul „a reuşit să facă dovada contrară celor reţinute în procesul verbal de contravenţie”.

„Din înregistrările depuse rezultă fără putinţă de tăgadă faptul că petentul nu a adoptat un comportament agresiv în sensul giratoriu de la intersecția Bd. Revoluției 1989 – str. Toporașilor. Nu poate fi constatată o eventuală accelerare sau efectuarea unor derapaje controlate, dimpotrivă, petentul a intrat în sens cu o viteză adaptată acestei manevre și a ieşit în acelaşi mod, mărind foarte uşor viteza la ieşirea din sens pentru a nu încurca circulaţia autoturismului care venea din partea dreaptă (dinspre stadion). În aceste condiţii, instanţa reţine că petentul nu se face vinovat de săvârşirea contravenţiei reţinute în sarcina sa”, a afirmat magistratul de la Tribunalul Alba, care a pronunțat recent hotărârea definitivă.

Șoferul a fost absolvit de plata amenzii și nici nu a avut permisul suspendat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională Bianca-Maria Grosu, elevă a Colegiului Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, a obținut  Premiul I la Olimpiada Națională de Limba Spaniolă. Citește și: EDUARD PIȚU, elevul-minune din Alba Iulia, primul și singurul din județ care a reușit să obțină […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea