Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Cum a scăpat de judecată un bărbat din Alba care s-a branșat ilegal la rețeaua de apă mai mult de jumătate de an

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum a scăpat de judecată un bărbat din Alba care s-a branșat ilegal la rețeaua de apă mai mult de jumătate de an

Un bărbat din Alba a scăpat de un proces pentru infracţiunea de furt de apă din sistemul public de alimentare, după ce procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj au cerut renunțarea la urmărirea penală.

În data de 13 iunie 2023, magistrații au admis cererea procurorilor. Motivarea a fost făcută publică pe portalul rejust.ro.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În perioada octombrie 2019- 18.03.2020, suspectul a sustras apă din sistemul public de alimentare cu apă, branșându-se în mod ilegal la instalația care deservește circuitului de apă potabilă pentru imobilul de domiciliu al acestuia.

Suspectul nu a achitat facturile emise de către societatea, astfel că în cursul lunii octombrie 2018 la acest imobil s-au realizat lucrări de debranșare de la alimentarea cu apă potabilă prin demontarea contorului si aplicarea unui dop cu sigiliu pe instalația care deservește circuitul de apă potabilă.

În condiţiile anterior arătate, la data de 18.03.2020, martorul, angajat al societății de apă, în calitate de tehnician merceolog, împreună cu doi instalatori din cadrul societății, s-au deplasat la imobilul de domiciliu al suspectului, pentru montarea contorului de apă. Ajunși la imobil, persoanele mai sus amintite au constatat că în interiorul căminului de apă, dopul care fusese aplicat pe conducta principală a fost înlăturat, iar instalația care deservește circuitului apei potabile spre imobil a fost legată printr-o cuplă la țeava principală din interiorul căminului, fiind astfel sesizate organele de poliție și întocmit dosar penal.

Suspectul a precizat că a recurs la comiterea acestei fapte întrucât avea nevoie de apă potabilă pentru mâncare și activități de uz casnic, fiind de acord cu prejudiciul stabilit în sarcina sa.

S-a dispus renunţarea la urmărirea penală, motivat de lipsa unui interes public în urmărirea faptei, având în vedere modul de comitere a infracțiunii, de scopul urmărit, de prejudiciul relativ mic cauzat persoanei vătămate și existența unei disproporții vădite între cheltuielile pe care le-ar implica desfășurarea procesului penal și gravitatea urmărilor produse.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea