Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Cum a scăpat de închisoare un bărbat din Alba căruia i-a expirat permisul de armă, nu a depus-o la armurier autorizat și ar fi purtat-o în afara României

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum a scăpat de închisoare un bărbat din Alba căruia i-a expirat permisul de armă, nu a depus-o la armurier autorizat și ar fi purtat-o în afara României

Un bărbat din Alba, căruia îi expirase permisul de armă, nu o depuse la armurier autorizat și ar fi purtat pistolul și muniția în afara țării, a scăpat de judecată.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În fapt, s-a reținut că la data de 07.12.2022, suspectul, care este posesorul permisului de armă tip B eliberat de I.P.J. Alba la data de 21.05.2015 în care este înscrisă arma neletală (scurtă) pistol, marca Rohm, calibrul 10x22T, nu a depus arma menționată anterior și muniția aferentă la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă, cu toate că acesta expirase încă din data de 21.05.2020.

Totodată, s-a reținut că a purtat pistolul și muniția aferentă acestuia în afara României, după expirarea valabilității permisului de armă.

Fiind audiat în calitate de suspect, în prezența avocatului ales, inculpatul a recunoscut doar fapta de nedepunere a armei și a muniției la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea valabilității permisului de armă, precizând că nu a mai verificat să vadă când expiră permisul de armă întrucât pistolul era defect, iar în ceea ce privește acuzația că ar fi purtat fără drept pistolul și muniția în afara României a precizat că nu corespunde adevărului, întrucât arma și muniția s-a aflat în permanență la domiciliul său, păstrate în mod corespunzător, în fișet metalic, iar cheile acestuia s-au aflat în permanență asupra sa.

Procurorul arată că din analiza materialul probator rezultă că, sunt întrunite condițiile legale și de oportunitate privind dispunerea unei soluții de renunțare la urmărirea penală, întrucât nu există interes public în urmărirea faptei săvârșită de suspect întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, prev. de art. 342 alin. (2) din Codul penal și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, prev. de art. 342 alin. (6) din Codul penal, ambele cu aplic. art. 38 alin. (l) din Codul penal, totodată urmând a dispune renunțarea la urmărirea penală față de aceasta.

„Confirmă soluția de renunțare la urmărire penală stabilită de Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud privind comiterea de către suspect, a infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, prev. de art. 342 alin. (6) din Codul penal.

În baza art. 275 alin. 3 C. pr. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia”, se arată în hotărârea Judecătoriei Aiud.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de cățel, legați cu sărmă de gât și labe, aruncați într-o baltă adâncă să se înece

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de cățel, legați cu sărmă de gât și labe, aruncați într-o baltă adâncă să se înece Săptămâna Mare = săptămâna în care viaţa unor suflete nu are valoare, într-un oraș din Alba. Scene şocante au fost surpinse miercuri, 1 mai, la Teiuș. Trei cățeluși […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea