Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cum a pedepsit Curtea de Apel Alba Iulia un bărbat care a șantajat o femeie căsătorită: Gelos, a început să o urmărească la muncă și acasă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum a pedepsit Curtea de Apel Alba Iulia un bărbat care a șantajat o femeie căsătorită: Gelos, a început să o urmărească la muncă și acasă

Un bărbat care a hărțuit și șantajat o femeie căsătorită, cu care a avut o relație intimă, a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare.

Bărbatul (R. I.) a fost trimis în judecată pentru hărțuire și șantaj, dar, în final, a fost condamnat doar pentru șantaj în formă continuată. Hotărârea definitivă a fost pronunțată la sfârșitul anului trecut, la Curtea de Apel Alba Iulia.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Potrivit dosarului, la începutul lunii iunie 2020, femeia l-a cunoscut pe bărbat prin intermediul rețelei de socializare Facebook, după care s-au întâlnit și între ei a luat naștere o relație intimă, ocazie cu care au ajuns să întrețină raporturi sexuale consimțite.

„După o perioadă de timp, inculpatul a devenit gelos și i-a reproșat persoanei vătămate că ar mai avea relații intime și cu alți bărbați, în afară de el. Pe acest fond de gelozie, a început să o urmărească, respectiv la locul de muncă, cât și la domiciliu. În această situație, victima i-a cerut să înceteze relația pe care o aveau, însă acesta nu a acceptat situația și i-a spus că o să o dea în vileag soțului ei și o să-i spună acestuia despre faptul că au întreținut raporturi sexuale, dacă nu acceptă să continue relația extraconjugală pe care o aveau”, se precizează în hotărârea instanței, potrivit rejust.ro.

În continuare, bărbatul i-a trimis femeii mai multe mesaje text, prin intermediul aplicațiilor de comunicare la distanță și a purtat o serie de convorbiri telefonice cu aceasta. De asemenea, acesta a utilizat trei profiluri de pe rețeaua de socializare Facebook de pe care i-a transmis soțului femeii următorul mesaj: „Bună! Dă-mi numărul tău. Este vorba despre soția ta!”.

A recunoscut faptele și a spus că era îndrăgostit de victimă

În 10 august 2020, când femeia a formulat plângerea penală, bărbatul a așteptat-o în apropierea locului de muncă și i-a transmis că, dacă nu o să-și retragă plângerea, o să-i spună soțului acesteia despre relația lor.

„În aceeași zi, precum și în zilele următoare, inculpatul a apelat-o telefonic, de mai multe ori și i-a transmis numeroase mesaje persoanei vătămate, prin care și-a exprimat regretul pentru cele întâmplate, insistând să-și retragă plângerea și, totodată, amenințând că-i va spune soțului despre relația lor intimă și că o să formuleze plângere penală împotriva martorei (…), pentru faptul că aceasta l-a amenințat că o să-l denunțe poliției, pentru că o șantajează”, se mai precizează în hotărârea instanței de judecată.

Bărbatul a recunoscut comiterea faptelor de care a fost acuzat, menționând că a fost motivat de faptul că era îndrăgostit de persoana vătămată și nu a acceptat că aceasta a vrut să încheie relația extraconjugală pe care o avea cu el. În final, a fost condamnat definitiv la 1 an de închisoare cu suspendare pentru șantaj.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Codul Muncii 2024: Care sunt categoriile de oameni care pot refuza munca de noapte. Noua lege a trecut de Plenul Camerei Deputaților

Bogdan Ilea

Publicat

în

Codul Muncii 2024: Care sunt categoriile de oameni care pot refuza munca de noapte. Noua lege a trecut de Plenul Camerei Deputaților O nouă lege care permite anumitor categorii de oameni să refuze munca de noapte, precum proaspetele mămici sau parinții din familiile monoparentale, a trecut de Plenul Camerei Deputaților. Plenul Camerei Deputaților a votat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea