Rămâi conectat

Actualitate

Cum a decurs vizita unui pacient ATI de către o rudă de a sa. Beatrice Mahler: „A ieșit după câteva minute transpirat pentru că i se făcuse rău”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Premieră în spitalele COVID din România. Ruda unui pacient internat la terapie intensivă a putut pentru prima dată să-l viziteze chiar în salonul ATI, la Institutul „Marius Nasta”.

A fost o vizită scurtă, a povestit Beatrice Mahler, managerul Institutului, la Digi24. Vizitatorul a ieșit după câteva minute transpirat pentru că i se făcuse rău, probabil din cauza emoției de moment și a echipamentului de protecție incomod.

„Din fericire, legislația care s-a schimbat permite că aparținătorii care au persoane în stare gravă la terapie Intensivă, inclusiv în secțiile COVID, să poată să-și viziteze persoanele apropiate.

E un lucru bun, deși aduce multiple provocări. Pe de-o parte, triajul epidemiologic pe care aparținătorii sunt obligați să-l facă după ce în prealabil au stabilit această programare împreună cu medicul care are grijă de pacient, după care etapa de echipare care e supravegheată și vizita care cu siguranță aduce o emoție nu doar prin revederea după o perioada de timp a celui drag, ci și prin momentul pe care îl parcurge persoana care este bolnavă și este în Terapie Intensivă.

Un moment extrem de delicat care cu siguranță are impact pe cel de acasă care nu cunoaște realitatea din ATI”, a povestit la Digi24 medicul Beatrice Mahler.

Medicul a explicat că se încearcă permiterea accesului rudelor la terapie intensivă pentru pacienții care nu pot să comunice într-o altă modalitate cu familia. Dacă pacientul din ATI este ventilat non invaziv și poate să vorbească la telefon cu familia se optează pentru comunicare prin intermediul unor mijloace video, audio pentru a evita și a limita pe cât posibil riscul de infecție.

Vizita durează conform legislației, un sfert de oră, dar momentul vizitei poate fi amânat din cauza unei urgențe care ar putea să apară la unul din pacienți sau întrerupt brusc dacă unul din pacienți are nevoie de prezența echipei medicale.

„Faptul că aparținătorii pot ajunge într-un spital și că acest lucru este permis e un lucru foarte bun pentru că nu putem fi separați de aparținători, suntem o echipă cu familia”, a spus Beatrice Mahler.

Ea a povestit cum s-a desfășurat prima vizită a rudei unui pacient: „Extrem de scurtă. Emoția momentului a fost importantă, după câteva minute din momentul în care a ajuns la ATI, a părăsit secția extrem de transpirat și emoționat, afirmând că masca care oferă un grad de protecție ridicat față de cea clasică i-a îngreunat respirația. Echipamentul îngrădește mișcările, creează un disconfort termic, noi îl simțim zi de zi, dar e important ca cei care ajung la cei dragi fie protejați. E un moment extrem de delicat”.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la eliberarea pașaportului simplu temporar: Poate fi emis doar în anumite condiții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Schimbări la eliberarea pașaportului simplu temporar: Poate fi emis doar în anumite condiții Paşaportul simplu temporar se eliberează doar în situaţii de urgenţă ce presupun deplasarea în străinătate sau continuarea călătoriei ori reglementarea şederii/situaţiei juridice a cetăţenilor români aflaţi în străinătate care nu mai posedă documente de călătorie valabile, se arată în proiectul adoptat luni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea