Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Cum a câștigat o șoferită din Alba procesul cu poliția: Alcoolemie de 0,03 la etilotest, zero la analizele de sânge

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum a câștigat o șoferită din Alba procesul cu poliția: Alcoolemie de 0,03 la etilotest, zero la analizele de sânge

O femeie din Alba surprinsă de polițiștii rutieri conducând cu o îmbibație alcoolică de 0,03 mg/l alcool pur în aerul expirat a obținut în justiție anularea procesului-verbal de contravenție.

Femeia a fost oprită pentru control în 5 august 2022, pe Calea Moților din Alba Iulia. După ce aparatul etilotest a arătat că ar fi consumat alcool, șoferița a primit avertisment şi sancţiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru 90 de zile.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Aceasta a contestat în instanță sancțiunea și a susținut că aparatul nu a fost verificat şi omologat, nu a indicat alcoolemia în mod corect, rezultatul nefiind real din moment ce nu a consumat băuturi alcoolice.

„Agentul constatator avea obligaţia să întocmească procesul verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei după primirea rezultatului analizei mostrelor biologice de sânge efectuată de serviciul de medicină legală”, a precizat petenta. Femeia a cerut polițistului să îi fie recoltate probe biologice.
„Dubii în privința săvârșirii faptei”

„Buletinul de analiză toxicologică din 8.08.2022, emis de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Alba, relevă o valoare a alcoolemiei petentei de 0,00 g‰ în ceea ce priveşte proba 1 recoltată la ora 22,20. Proba biologică a fost recoltată la aproximativ o jumătate de oră după testarea cu aparatul etilotest, între cele două mijloace de detectare a prezenţei alcoolului în organism existând diferenţe semnificative din punct de vedere a relevanţei juridice a faptei şi, de asemenea, există şi dubii în ceea ce privește săvârşirea faptei de către petentă”, a precizat magistratul de la Judecătoria Alba Iulia, care a judecat dosarul.

Judecătorul a mai susținut că „dubiile se interpretează şi în materie contravenţională, la fel ca în materia penală, în favoarea făptuitorului, în sensul că prezumţia de nevinovăţie nu a fost răsturnată, fapta contravenţională nefiind dovedită dincolo de orice dubiu rezonabil”.

Prin hotărârea pronunțată în 28 noiembrie 2022, instanța a considerat că plângerea șoferiței este întemeiată și a anulat procesul verbal de contravenție. Hotărârea poate fi contestată la Tribunalul Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu Un apel umanitar a fost lansat pentru familia Doncea, originară din Apuseni. Oamenii au rămas fără un acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu violent. Citește și: FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea