Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Cum a ajuns adjunctul ITM Alba, Calman Gabor Zsolt să-şi piardă capul, soţia, slujba şi libertatea

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 Fiecare dintre noi cunoaşte o mulţime de exemple despre (de)căderi,  drame personale ale unor oameni care au eşuat spectaculos atunci când sorţii păreau a fi în favoarea lor. Cunoaştem cu toţii poveşti similare celei a lui Calman Zsolt, Director adjunct al ITM Alba la doar 31 de ani, avocat de profesie, tânăr şi arătos pe deasupra. A ajuns totuşi în situaţia de a-şi pierde capul, soţia, slujba şi chiar libertatea.

Apropiaţii lui Calman ştiau că acesta trece printr-o perioadă mai dificilă dar nu bănuiau, impactul emoţional  pe care evenimentele din ultima perioadă aveau să-l aibă asupra lui. Tânărul adjunct al ITM Alba a divorţat recent de soţia sa, iar fiica lor de doar 4 ani a rămas în îngrijirea acesteia. Sunt insă foarte multe persoane, cupluri care trec prin trauma divorţului şi separării iar comportamentul autodistructiv al avocatului nu poate fi pe deplin înţeles privit doar prin prisma problemelor din familie.

Care ar putea fi  cauzele ce au determinat un individ sănătos mental, cu o stare materială şi statut social de invidiat să aibă acest gen de comportament? Amintesc doar că a ajuns prin examen student al celei mai prestigioase Universitaţi din Transilvania, Babeş-Bolyai, tot prin examen a ajuns avocat şi a reuşit să-i convingă pe membrii UDMR Alba că va le va reprezenta interesele cel mai bine în Inspectoratul de Muncă Alba.

Poate fi  vorba despre un fond emoţional vulnerabil peste care se suprapun evenimentele care declanşează gânduri şi emoţii negative care uneori scapă de sub control. Alcoolul nu reprezintă cauza ci doar joacă rolul unui catalizator prin care emoţiile se transformă în fapte.

 Când cineva care se confruntă cu probleme mai grele, cum este un divorţ şi nu are suportul familiei, al prietenilor apropiaţi, fie din cauză că aceştia nu ştiu, nu vor sau nu pot, atunci lucrurile tind să scape de sub control.

În cazul avocatului, s-ar putea ca amintirea evenimentului dramatic soldat cu moartea unui tânăr, prin care a trecut Calman pe când era student la drept la Facultatea Babes-Bolyai să nu îi dea pace nici acum, la mai bine de 10 ani. Deşi instanţele judecătoreşti l-au achitat, conştiinţa nu l-a mai absolvit, probabil, de vina pentru moartea celui cu care incepuse o banală ceartă.

Gestul extrem al avocatului, de a conduce sub influenţa alcoolului, fiind surprins de poliţişti de mai multe ori, ultima oară având şi permisul de conducere suspendat, tot din cauza consumului de alcool, refuzul de a opri  la semnalele poliţiştilor, devenind astfel un pericol extrem pe drumurile publice, nu poate fi interpretat din punct de vedere psihologic si emoţional decât ca un strigăt de ajutor. Calman Zsolt avea probleme şi avea nevoie de ajutor. Ajutor pe care nu l-a mai găsit decât în ultimul moment, când poliţiştii l-au oprit, poate înainte de vreo nenorocire.

Bogdan Presecan

Foto:din facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea