Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cugirul vrea să aibă un târg funcţional de animale

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primarul Cugirului, Adrian Teban, a propus consilierilor locali să-şi dea acordul pentru un Plan urbanistic de detaliu în vederea realizării unui târg de animale şi a unui abator de sacrificare. Iniţiativa pentru un nou târg de animale aparţine Asociaţiei crescătorilor de animale din Cugir, preşedintelui Mircea Burlan care de mai multă vreme s-a preocupat pentru găsirea unui teren care să poată fi destinat acestui scop şi să corespundă normelor impuse de legislaţia în vigoare.
Locul ales pentru târg şi pentru abator se află situat în vecinătatea fostei sere a UM Cugir, are o suprafaţă de 10.400 metri pătraţi şi aparţine Asociaţiei crescătorilor de animale, care a devenit proprietar în urma cumpărării terenului de la localnici.
Prezent la o reuniune a consiliului local, preşedintele Mircea Burlan a declarat că împreună cu membrii din conducerea asociaţiei va face eforturi ca să obţină de la organele abilitate aprobările necesare realizării acestei locaţii astfel încât lucrarea să fie executată în timp cât mai scurt. El a informat autoritatea publică locală că are deja achiziţionate câteva agregate destinate activităţilor ce urmează a se desfăşura şi s-a angajat să vegheze, ca atunci când vor fi gata, atât târgul cât şi abatorul să devină funcţionale şi atractive pentru fermieri, în aşa fel încât aceştia să nu mai fie obligaţi să meargă cu animalele la alte târguri de prin judeţ.
De amintit, că de aproape 10 ani, fostul târg de animale din apropierea gării din Cugir nu mai are activitate, dat fiind faptul că în fiecare an autorităţile locale n-au primit autorizaţie de funcţionare a acestuia, unul dintre motive fiind acela că locul ales nu corespunde distanţei faţă de locuinţe. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea