Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Cugirenii ar putea beneficia de o alee pietonală și o pistă de bicicliști în zona Râul Mic

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Legislativul din Cugir a luat în dezbatere şi au aprobat un proiect de hotărâre inițiat de administraţia locală privind promovarea Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investițiiALEE PIETONALĂ ȘI PISTĂ DE BICICLIȘTI WASSERLINE CUGIR

CugireniPotrivit Raportului de specialitate semnat de arhitectul șef al orașului, ing. Victor Sava, prin acest proiect, se intenționează a se valorifica turistic zona prin crearea unui traseu verde care să permită vizitarea bisericii Romano-Catolice, construită în anii 1824-1826, precum și accesibilitate la viitorul lac de agrement de pe Râul Mic ce poate fi utilizat în scop piscicol pentru activități sportive specifice.

Realizarea investiției va conduce la îmbunătățirea condițiilor de viață și sanitare ale locuitorilor din Cugir, salubrizarea zonei, crearea infrastructurii și dezvoltarea în viitor a unei rețele de piste de bicicliști care să lege între ele principalele puncte de interes cultural și economic, atragerea cât mai multor adepți a mijloacelor de transport nepoluante.

Lungimea totală a aleii și a pistei de bicicliști propusă este de 3980 m, și are ca origine aleea pietonală din strada Colinei iar ca destinație strada Râul Mic în zona barajului de pe Râul Mic.

Traseul propus pentru această investiție se suprapune peste traseul vechii aducțiuni de apă. Îmbrăcămintea aleii și a pistei de bicicliști va fi din pavele din beton vibropresat de 6 cm grosime fără șanfren. Încadrarea îmbrăcăminții se va face cu borduri mici de 10x15cm. Pista de biciclete va fi marcată cu bordură colorată pe partea carosabilă a aleii pietonale. Din punct de vedere al siguranței în exploatare, peste tot unde înălțimea taluzului depășește 1,0 m înățime, se vor dispune parapeți pietonali din lemn. Lățimea aleii pietonale va fi de 1,0 m, iar a pistei de biciclete de 2,0 m corespunzătoare pentru 2 benzi de circulație. Panta longitudinală este variabilă iar pe unele tronsoane foarte mare. Pe aceste zone, aleea pietonală se va amenaja cu scări alternate cu zone de odihnă, iar pista de biciclete se va amenaja în rampă.

Proiectantul propune lărgirea coronamentului barajului de pe Râul Mic, prin montarea unui platelaj metalic, a căii din lemn și a parapeților pietonali metalici, astfel încât să se asigure circulația pietonală în ambele sensuri. Peste toate viaductele se va realiza o placă nouă de suprabetonare, iar o parte din ea se va executa în consolă pentru a se putea asigura minim 1,0 m pentru circulația pietonală și minim 1,0 m pentru bicicliști. Pentru asigurarea siguranței se vor monta parapeți metalici pe viaducte și pe rampele de acces.

La începutul traseului s-a prevăzut amenajarea unui loc de joacă pentru copii, în suprafață de 120 mp. Suprafața acestuia fiind realizată cu nisip de 15 cm grosime. Acesta va fi dotat cu bănci, coșuri de gunoi, ansamblu de joacă, groapă cu nisip.

S-a prevăzut și amenajarea locurilor de odihnă, în suprafață de 185 mp, cu pavaj din piatră brută. O parte sunt amenajate adiacent aleii pietonale fiind dotate cu 2 băncuțe și un coș de gunoi, iar restul vor fi protejate cu copertină acoperită cu șindrilă și vor fi dotate cu 2 bănci, o masă și un coș de gunoi. Tot mobilierul va fi din lemn, protejat cu vopsele omologate împotriva ciupercilor, insectelor, pătrunderii apei.

Valoarea totală a cheltuielilor cuprinse în SF este de 3.630.861 lei-finanțare de la bugetul local. Durata de realizare a investiției: 12 luni

Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea