Rămâi conectat

Curier Județean

Cugirean urmărit internaţional pentru tentativă de omor săltat de poliţiştii din Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii din Alba l-au prins joi, 24 mai, pe Nicolae Lascu, zis Bebe, de 22 de ani, din Cugir, posesorul unui mandat de arestare preventivă emis de Tribunalul Alba în luna mai 2011, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor.

Bebe este unul dintre membrii grupării bătăuşilor din Cugir daţi în urmărire internaţională. 28 de persoane sunt judecate în acest dosar la Tribunalul Alba pentru asociere în scopul săvârşirii de infracţiuni şi tentativă de omor calificat şi deosebit de grav. Inculpatul reţinut joi de poliţişti a fost identificat pe raza oraşului Cugir. Pentru aceste acuzaţii riscă până la 15 ani de închisoare.

Este vorba una dintre cele mai mari grupări criminale destructurate de poliţişti şi procurori în ultimii ani, în Alba.

„Urmăritul a fost prezentat Tribunalului Alba care i-a confirmat mandatul de arestare preventivă şi a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba “, se arată într-un comunicat de la IPJ Alba.

În dosarul aflat pe rolul Tribunalului Alba au fost deja audiaţi inculpaţii reţinuţi până la acest moment, părţile vătămate şi martorii. Victimele bătăuşilor sunt doi bărbaţi din Orăştie, foşti oameni de pază la discoteca Wake Up din Cugir. Cei 28 de membrii ai grupării sunt acuzaţi de implicare în scandalul ce avut loc în 25 aprilie 2011 la discoteca din Cugir, în urma căruia cei doi oameni de pază au primit o bătaie “soră cu moartea”.

Mai sunt daţi în urmărire internaţională patru inculpaţi: Cristea Gabriel zis Cazacu, Bacrău Dorin Florin zis Gheza, Vaşarhelean Graţian Ioan şi Ponivescu Anton Flaviu zis Mami. Ultimul termen al dosarului a avut loc în 21 mai, când au fost respinse cererile de eliberare din arest a inculpaţilor. Procesul va continua cu administrarea probelor în 18 iunie.

foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident în Alba Iulia: Două mașini s-au tamponat pe strada Tudor Vladimirescu

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident în Alba Iulia: Două mașini s-au tamponat pe strada Tudor Vladimirescu Un accident s-a produs în 20 aprilie, în jurul orei 14:00, în Alba Iulia, pe strada Tudor Vladimirescu. Din fericire, persoanele implicate nu au fost rănite. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru asigurarea măsurilor specifice, cu două autospeciale, la un accident […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea