Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

CUGIR: ”Festivalul Toamnei”, la grădinițele ”Prichindel” și ”Voinicel”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Programul ”Fiecare copil în grădiniță”, implementat de Asociația Ovidiu RO în 20 de comunități, sprijină în prezent 1400 de copii săraci să meargă la grădiniță pentru ca apoi să înceapă școala cu succes. Printre aceștia se află și 45 de preșcolari de la grădinițele ”Prichindel” și ”Voinicel” Cugir care miercuri, în prezența educatoarelor și a părinților au participat la activitatea lunară având ca temă ”Toamna” despre care copiii au vorbit timp de patru săptămâni.

Sub îndrumarea educatoarelor de la cele două grădinițe, copiii au realizat o expoziție cu produse ale toamnei executate de ei, constând în legume, fructe și materiale din natură, personalizate, confecționate din bucăți de carton. Exponate de o deosebită frumusețe care evidențiază deprinderile și talentul remarcabil al acestor micuți. Ajutați de părinți, copiii au reușit să confecționeze din hârtie, simboluri (fructe și legume) pe care le vor purta la serbarea de Moș Crăciun. A fost un bun prilej totodată, de analiză a modului în care relaționează părinții cu copiii dintr-o grupă dar și ceilalți părinți ai copiilor din gradiniță între ei, într-un scop comun și anume acela de a îmbunătăți procesul de participare la actul de educație al preșcolarilor. Cu acest prilej copiii au primit produse de igienă: săpun, pastă de dinți, detergenți, precum și căciulițe de la ”Moș Nicolae”.

La evenimentul consacrat realizării unuia dintre obiectivele acestui proiect au participat:  prof. Monalisa Borza, directorul Școlii Gimnaziale ”Singidava” Cugir, Ilona Barsan și Maria Ștefanecu – cadre didactice la Grădinița ”Prichindel”, Lucia Durduc, Delia Bocșa, Berta Călușer și Anca Vințeler – educatoare la Grădinița ”Voinicel”. Au fost de asemenea prezenți, coordonatorul local din cadrul SPAS – Adriana Crișan și asistentul social Cristian Roman.

Constantin PREDESCU

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea