Rămâi conectat

Actualitate

Cugir: A fost întocmit Planul de Ordine şi Siguranţa Publică

Ziarul Unirea

Publicat

în

În conformitate cu legislaţia privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Poliţiei Locale, Primăria Cugir a elaborat Planul de Ordine şi Siguranţa Publică al Oraşului Cugir, urmând ca acesta să intre în dezbatere la reuninea aleşilor locali care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni.

Potrvit juristului Florin Arion -seful Polotiei locale Cugir, la întocmirea Planului de Ordine şi Siguranţa Publică al oraşului Cugir s-au avut în vedere principalele elemente ale situaţiei operative şi anume:
– amplasarea geografică a oraşului; elementele socal-economice, politice şi religioase; manifestările tradiţionale periodice; starea contravenţională înregistrată în anul 2012 pe raza de competentă şi eventualele tendinţe ale acesteia; actvitat şi misiuni realizate în comun cu Poliţia Oraşului Cugir.

La elaborarea planului s-a ţinut seama de faptul că pe teritoriul localităţii funcţionează 25 de instituţii de interes public, 1.230 agenţi economici din care 2 cu captal de stat şi restul cu capital privat. Tot în zona administrativ teritorială a oraşului mai funcţionează 10 cabinete medicale private, 8 farmacii, 1 oficiu poştal în Cugir şi o agenţie poştală în localitatea Vinerea. De asemenea, în oraş îşi desfăşoară activitatea:  2 staţii de benzină, 8 unităţi bancare, 2 case de schimb valutar şi 6 case de amanet.

Referitor la starea contravenţională, în planul elaborat de administraţie se precizează că în cursul anului trecut au fost acordate 164 de sancţiuni reprezentând abateri de la: Regulamentul de ordine publică şi gospodărire cominala, abateri privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor comerciale, Regulamentul privind apărarea împotriva incendiilor, abateri de la Legea nr 61/1991, Legea nr 1/2011, Legea nr. 12/1990 etc.

Planul este destul de vast, conţine 5 capitole şi poate fi modificat funcţie de problemele care apar pe parcursul anului. Un exemplar din Planul de ordine şi siguranţă se afla la Poliţia Locală, iar un exemplar la Poliţia Oraşului Cugir.

(C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale ANM A emis joi dimineața o avertizare meteo cod galben de furtună valabil în Alba și alte județe din țară, în intervalul 18 iulie, ora 10 – 19 iulie, ora 02. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea