Cu cât se majorează prețul coșului de bază de la o lună la alta: Unele produse s-au scumpit cu mai mult de un leu în mai puțin de două luni
Cu cât se majorează prețul coșului de bază de la o lună la alta: Unele produse s-au scumpit cu mai mult de un leu în mai puțin de două luni
În luna octombrie, o echipă News Hour with CNN a început să monitorizeze în magazine prețurile produselor de bază. Astăzi, la șapte săptămâni distanță, am observat că unele produse s-au scumpit cu mai mult de un leu.
Am revenit la cumpărături si am pus în coș aceleași produse pe care le-am cumparat și în luna octombrie. Acum, acest coș alcătuit din 16 produse alimentare de bază, este mai scump cu 8 lei.
Cel mai mult s-a scumpit uleiul, cu 1 leu și 30 de bani. Prețul unui kilogram de ceapă s-a majorat cu 70 de bani, iar un kilogram de făină este mai scump cu 50 de bani.
În luna octombrie, prețul unei franzele era 1 leu și 85 de bani. În noiembrie, a scăzut la 1 leu și 5 bani, iar astăzi costă 2 lei.
Și telemeaua de oaie s-a scumpit în două luni cu 70 de bani, la fel și un kilogram de mălai. Pentru 200 de grame de unt am plătit mai mult cu 40 de bani. O legătură de leuștean a ajuns să coste de la 1 leu și 39 de bani la 2 lei.
Astfel, coşul de cumpărături a costat în luna octombrie 82 de lei, iar astăzi am plătit pentru aceleaşi produse 90 de lei.
Sursa: antena3.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | Chef Alexandru Helju, bucătarul de 32 de ani din Alba, a pierdut marea finală în competiția Chefi la cuțite. Premiul era de 30.000 de euro
FOTO | Chef Alexandru Helju, bucătarul de 32 de ani din Alba, a pierdut marea finală în competiția Chefi la cuțite. Premiul era de 30.000 de euro Chef Alexandru Helju, bucătarul de 32 de ani din Alba, a pierdut după o finală extrem de discutată, marea finală din emisiunea Chefi la Cuțite și nu a […]
FOTO | Canep Art, proiect născut în Alba din dorința de a readuce în prezent tradițiile și meșteșugurile autentice. Identitatea românească adusă în prezent prin ateliere de cusut și brodat
Canep Art, proiect născut în Alba din dorința de a readuce în prezent tradițiile și meșteșugurile autentice. Identitatea românească adusă în prezent prin ateliere de cusut și brodat Cu siguranță fiecare dintre noi a auzit povești despre tradițiile, obiceiurile și meșteșugurile românești, fiecare zonă având o frumusețe aparte. De curând am cunoscut-o pe Anca Țîrlea, […]
Tradiții și superstiții în Ajunul Crăciunului: Ce obiceiuri sunt păstrate cu sfințenie, în toate regiunile țării
Tradiții și superstiții în Ajunul Crăciunului: Ce obiceiuri sunt păstrate cu sfințenie, în toate regiunile țării Sărbătoarea Nașterii Domnului sau Crăciunul, a reușit în România să încorporeze o serie de tradiții cu substrat păgân, care au rămas în diferite zone ale țării, încă din timpurile precreștine. Potrivit credințelor, obiceiurile au fost păstrate pentru caracterul lor […]