Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cu cât se majorează prețul coșului de bază de la o lună la alta: Unele produse s-au scumpit cu mai mult de un leu în mai puțin de două luni

Ioana Oprean

Publicat

în

Cu cât se majorează prețul coșului de bază de la o lună la alta: Unele produse s-au scumpit cu mai mult de un leu în mai puțin de două luni

În luna octombrie, o echipă News Hour with CNN a început să monitorizeze în magazine prețurile produselor de bază. Astăzi, la șapte săptămâni distanță, am observat că unele produse s-au scumpit cu mai mult de un leu.

Am revenit la cumpărături si am pus în coș aceleași produse pe care le-am cumparat și în luna octombrie. Acum, acest coș alcătuit din 16 produse alimentare de bază, este mai scump cu 8 lei.

Cel mai mult s-a scumpit uleiul, cu 1 leu și 30 de bani. Prețul unui kilogram de ceapă s-a majorat cu 70 de bani, iar un kilogram de făină este mai scump cu 50 de bani.

În luna octombrie, prețul unei franzele era 1 leu și 85 de bani. În noiembrie, a scăzut la 1 leu și 5 bani, iar astăzi costă 2 lei.

Și telemeaua de oaie s-a scumpit în două luni cu 70 de bani, la fel și un kilogram de mălai.  Pentru 200 de grame de unt am plătit mai mult cu 40 de bani. O legătură de leuștean a ajuns să coste de la 1 leu și 39 de bani la 2 lei.

Astfel, coşul de cumpărături a costat în luna octombrie 82 de lei, iar astăzi am plătit pentru aceleaşi produse 90 de lei.

Sursa: antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Chef Alexandru Helju, bucătarul de 32 de ani din Alba, a pierdut marea finală în competiția Chefi la cuțite. Premiul era de 30.000 de euro

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO | Chef Alexandru Helju, bucătarul de 32 de ani din Alba, a pierdut marea finală în competiția Chefi la cuțite. Premiul era de 30.000 de euro Chef Alexandru Helju, bucătarul de 32 de ani din Alba, a pierdut după o finală extrem de discutată, marea finală din emisiunea Chefi la Cuțite și nu a […]

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO | Canep Art, proiect născut în Alba din dorința de a readuce în prezent tradițiile și meșteșugurile autentice. Identitatea românească adusă în prezent prin ateliere de cusut și brodat

Ioana Oprean

Publicat

în

Canep Art, proiect născut în Alba din dorința de a readuce în prezent tradițiile și meșteșugurile autentice. Identitatea românească adusă în prezent prin ateliere de cusut și brodat Cu siguranță fiecare dintre noi a auzit povești despre tradițiile, obiceiurile și meșteșugurile românești, fiecare zonă având o frumusețe aparte. De curând am cunoscut-o pe Anca Țîrlea, […]

Citește mai mult

Ştirea zilei

Tradiții și superstiții în Ajunul Crăciunului: Ce obiceiuri sunt păstrate cu sfințenie, în toate regiunile țării

Ioana Oprean

Publicat

în

Tradiții și superstiții în Ajunul Crăciunului: Ce obiceiuri sunt păstrate cu sfințenie, în toate regiunile țării Sărbătoarea Nașterii Domnului sau Crăciunul, a reușit în România să încorporeze o serie de tradiții cu substrat păgân, care au rămas în diferite zone ale țării, încă din timpurile precreștine. Potrivit credințelor, obiceiurile au fost păstrate pentru caracterul lor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea