Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

CSU Alba Iulia vizează o medalie la Final Four-ul Cupei României de la Alba Iulia *Trei zile de baschet şi spectacol în Cetatea Marii Uniri

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Timp de trei zile, la Alba Iulia se va da ora exactă în baschetul feminin  românesc, Final Four-ul Cupei României (luni, 1 aprilie şi marţi, 2 aprilie), alăturat cu All Star Game 2013 (miercuri, 3 aprilie), reprezintând evenimentul sportiv al anului 2013 în Cetatea Marii Uniri. La Sala Universităţii „1 Decembrie 1918” continuă amenajările (tribune suplimentare, podiumuri, vestiare mobile) pentru ca cei peste 450 de spectatori (inclusiv galeriile din Târgovişte, Arad şi Sf. Gheorghe) să poată asista la un spectacol de gală.

În primul rând trebuie să ne concentrăm pentru meciul cu Sepsi şi să ajungem în finală, unde orice este posibil. Mă bucur că jucăm acasă și sper ca suporterii să vină în număr mare, să ne împingă spre victorie”, susţine Ekaterina Abramzon. „Ne dorim trofeul, Cupa a devenit o prioritate pentru noi şi cred că avem șanse reale să mergem până la finală”, a declarat Becca Tobin.

*Semifinală cu rivala, CSU în faţa unei performanţe istorice

CSU Alba Iulia, echipa gazdă, calificată în premieră în istoria clubului în semifinalele Cupei, vrea să acceadă în finala mare. Condiţia obligatorie: echipa lui Popov să treacă în semifinale de Sepsi Sf. Gheorghe şi să joace astfel, acasă, cu trofeul pe masă. Umilite în campionat în derby-ul din deplasare pentru locul 4 (în 13 martie 65-77), fetele lui Popov au şansa să se reabiliteze, dar mai ales să ia pulsul oponentei înaintea războiului din play-off. ”Depinde numai de noi până unde putem ajunge în Cupă. Putem juca de la egal la egal cu oricine şi ne dorim să producem o surpriză plăcută”, a declarat Alexandra Uiuiu.

*Programul cuprinde şi un bal de caritate la hotel „Parc”

Final Four-ul Cupei României Gold Corporation se va desfăşura astfel:

*luni, 1 aprilie, semifinalele: Sepsi Sf. Gheorghe – CSU Alba Iulia (ora 18.00), ICIM Arad – CSM Târgovşte (ora 20.15);

marţi, 2 aprilie: finala mică (ora 17.15), finala mare (ora 19.45).

Miercuri, 3 aprilie, de la ora 19.30, va fi pentru al doilea an consecutiv, la Alba Iulia, meciul stelelor, All Star Game feminin (cu excepţia finalei mici, jocurile vor fi transmise în direct de DigiSport). “Cupa este o competiţie aparte, şansele de câștig sunt egale pentru toate cele patru echipe. Noi ar trebui să profitm de avantajul propriului teren”, a punctat Jovana Vukoje.

*Întâlnire cu echipele „All Star Game” la sală

Spre deosebire de anul precedent, când organizatorii, în parteneriat cu FRF au stabilit anumite cazuri sociale din muncipiu (spital, stabliliment pentru vârstnici, case de copii), locaţii unde au ajuns baschetbalistele pentru a oferi momente de bucurie şi un mic sprijin celor aflaţi în dificultate, acum această acţiune socială se va desfăşura la Sala Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Astfel, miercuri, 3 aprilie, la ora 10.oo, echipa Nordului se va întâlni cu preşcolarii unei grădiniţe din municipiu, iar la ora 11.00, este rândul reprezentativei Sudului să ofere preliejul unor amintiri plăcute elevilor unei şcoli albaiuliene.

Tradiţionalul “Bal de Caritate” se va desfăşura la Hotelul “Parc” din Alba Iulia, unde cei prezenţi vor putea licita pentru diverse obiecte. Printre lucrurile scoase la licitaţie se vor regăsi tricourile de joc, mingea oficială, dar şi alte obiecte din lumea baschetului şi nu numai. “Cupa României este o prioritate în momentul de faţă şi avem un avantaj prin faptul că jucam acasă. Vrem să batem Sepsi şi să jucăm finala, pentru a avea moralul ridicat în playoff”, a apreciat Eniko Laza.

Dan HENEGAR

Sorin STANCIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea