Rămâi conectat

Sport

CSU Alba Iulia – Sepsi Sf. Gheorghe, duel încins în Cetate! Va fi mai mult decât un simplu meci de baschet!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Cu siguranţă, duelul baschetbalistic dintre CSU Alba Iulia şi Sepsi Sf. Gheorghe, ce va avea loc sâmbătă, 9 noiembrie, de la ora 18.00, va depăşi sfera sportului. Păstrând proporţiile, este un gen de „România – Ungaria”, rivalitatea dintre cele două grupări amplificându-se după evenimentele petrecute în 1 aprilie 2013 în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918”, în disputa directă din semifinalele Cupei. Un suporter vizitator a afişat un steag secuiesc, s-a creat o busculadă, forţele de ordine au intervenit, iar UDMR a ajuns să denunţe cazul la… Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării!

*Măsuri sporite şi… o coregrafie specială

Cum la meci şi-a anunţat prezenţa un grup de aproximativ 30 de suporteri din Covasna, măsurile de securitate vor fi sporite, dar în acelaşi timp galeria „Gruppo Arnsberg” va pregăti (cu sprijinul cotidianului „Unirea”) o coregrafie aparte în întreaga sală. Va fi un prim contact în actuala stagiune între echipa participante în întrecerile continentale. Formaţia lui Deri Csaba este unica reprezentantă a României în EuroCup (primul test aseară, acasă cu gruparea turcă Tarsus Belediye, meci pierdut cu 88-93), iar miercurea viitoare CSU Alba Iulia va debuta în CEWL, împotriva echipei slovace Piestanske Cajky, în propria sală.

*Au pierdut în EuroCup

O să fie un meci interesant, între echipe puternice, ce s-au întărit în intersezon, schimbându-şi masiv efectivele. Eu cred că plecăm cu prima şansă, sper să nu se mai repete acel episod din semifinalele Cupei şi mi-aş dori să avem acelaşi sprijin din partea fanilor ca şi la ultimul joc direct din play-off”, a spus Bogdan Duma, preşedintele Consiliului de Administraţie al CSU Alba Iulia. În distribuţia lui Miroslav Popov se regăsesc trei jucătoare ce au îmbărcat în trecut echipamentul „alb-verde”, Ildiko Nagy, Larisa Toma şi Annemarie Părău, replica venind de la Elena Dincă (fostă la CSU până în 2011). Stagiunea precedentă, gruparea albaiuliană a suferit un eşec usturător în sezonul regulat (65-77 în deplasare, în tur succes, 68-62 la Alba Iulia), dar s-a revanşat apoi cu vârf şi îndesat: trei victorii consecutive, 83-63 în semifinalele Cupei, respectiv 76-49 (la Sf. Gheorghe) şi 86-68 în dubla din play-off, ce a însemnat o calificare istorică în semfinalele campionatului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Corvinul Hunedoara – HNK Rijeka 0-0, în turul secund preliminar din Europa League | Divizionara secundă, remiză cu vicecampioana Croației

Dan HENEGAR

Publicat

în

Divizionara secundă Corvinul Hunedoara a reușit o remiză albă, la Sibiu, cu HNK Rijeka, vicecampioana Croației, în prima manșă din turul secund preliminar din Europa League. Hunedorenii au avut alături aproape 8000 de fani care s-au bucurat de un nou rezultat notabil al elevilor lui Florin Maxim, chiar dacă bătălia pentru calificare este crâncenă și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea