CSŞ Blaj a devenit vicecampioană naţională la volei cadete! Performanţă remarcabilă a echipei din „Mica Romă”

În această săptămână, în sala „Timotei Cipariu” din Blaj s-a desfăşurat turneul final al campionatului naţional de volei cadete, întrecere la care echipa CSŞ Blaj (antrenori Liliana Bogendorfer şi Emil Ciufudean) a cucerit medaliile de argint devenind vicecampioană naţională. O performanţă remarcabilă pentru acest sport ce devine unul ce se identifică cu „Mica Romă”, dovadă fiind numărul sporit de spectatori prezenţi la jocurile disputate, circa 600 în fiecare zi.

În acest turneu, formaţia din „Mica Romă” a obţinut 4 victorii şi o înfrângere (0-3 cu Dinamo Bucureşti – campioana naţională). CSŞ Blaj a învins pe CSM CŞŞ 2 Bucureşti (3-0), CSU Medicina CSŞ Tg Mureş (3-0) şi CNMB Rm Vâlcea (3-0), iar azi a jucat meciul decisiv cu CSŞ 2 Baia Mare, câştigat cu 3-1 (25-15, 21-25, 25-14, 25-16). Clasamentul final al întrecerii a fost următorul: 1. Dinamo – 14 puncte, 2. CSŞ Blaj – 12 p, 3. CSM Bucureşti – 10 p, 4. CSŞ Baia Mare – 6 p, 5. Medicina Tg Mureş – 3 p, 6. CNMB Rm Vâlcea – 0 puncte.

Lotul merituoasei echipe blăjene a fost format din Mădălina Sârbu, Alexandra Vancea, Roxana Oltean, Ioana Vodă, Diana Şerb, Diana Popa, Delia Pădurean, Ramona Rus, Raluca Rotar, Alexandra Biriş şi Sorina Mocan. Dintre aceste voleibaliste, 5 fac parte şi din efectivul divizionarei secunde Volei Club Alba Blaj, ce luptă promovarea în elită (turneu în 11-13 mai la Blaj). Este vorba de Ioana Vodă, Alexandra Biriş, Ramona Rus, Delia Pădurean şi Sorina Mocan! Biriş împreună cu Mocan sunt componente ale lotului naţional de junioare (categoria superioară de vârstă)  şi alături de  Rus  sunt cooptate şi  reprezentativa de cadete.

La acest nivel de cadete, suntem foarte mulţumiţi de cele realizate, medaliile de argint înseamnă extrem de mult pentru noi. Voleiul este un sport de tradiţie în Blaj şi ne dorim ca performanţa realizată să fie numai începutul unei tradiţii în rezultate deosebite. Şi în meciul cu Dinamo am jucat de la egal la egal şi am pierdut doar pe finalul fiecărui set” a declarat Sergiu Ştefănescu, preşedintele Volei Club Alba Blaj. (H.D.M.)

 

Dan HENEGAR

2 Comentarii

bonifaciu 29 aprilie 2012 at 17:35

bravo fetelor ………

ERIC 30 aprilie 2012 at 12:08

Oare daca nu era fata lui Gigi in echipa se bagau atatia bani pe acest sport? E bine ca orasul are un sport bine reprezentat la nivel national, si l-as corecta putin pe Stefanescu prin a-i spune ca Blajul a avut si are traditie la alte capitole, cum ar fi, de exemplu, invatamantul, cat despre sportul despre care vorbeste, el cred ca stie volei cat au uitat altii si speram sa nu se intample cu VC(Volei Club) cum s-a intamplat cu Interul, dupa o euforie de 2-3 ani sa cada in uitare si in ignoranta, ajungand la desfiintare. In rest, despre echipa actuala, un cuvant: EXCELSIOR!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...