Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

CSM Unirea Alba Iulia – CSU Alba Iulia, derby încins pe “Cetate”! ”Finală” pentru Pelici, la revenirea în fața fanilor

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Derby-ul concitadinelor CSM Unirea Alba Iulia și CSU Alba Iulia, partidă prevăzută sâmbătă, 11 noiembrie, la ora 14.00, pe “Cetate” în cadrul etapei a 12-a a Seriei 9 din Liga 3, are o miză enormă mai ales pentru “alb-negri”, aflați pe poziția a 6-a a ierarhiei, la 5 “lungimi” în spatele oponentei, clasată pe treapta a 3-a a podiumului, o situație greu de anticipat la startul sezonului.

Ținând cont de contextul luptei pentru locurile fruntașe, confruntarea devine o adevărată finală pentru gruparea uniristă, aflată sub presiune din pricina startului șovăielnic din acest campionat.

Dincolo de rivalitate, ambiții și orgolii, întâlnirea are și o altă însemnătate, revenirea antrenorului Alexandru Pelici pe arena albaiuliană, pentru primul meci în fața fanilor, după ce a debutat pe banca tehnică cu un eșec la Tg. Mureș. Universitarii sunt conștienți că obținerea unui rezultat pozitiv reprezintă o grea lovitură dată echipei fanion a Albei, căreia implicit i se reduc dramatic șansele de a accede în play-off. În manșa tur, în 8 septembrie, la Galtiu, CS Universitar a învins cu 2-1, toate golurile înscrise în mitanul inaugural, obținând prima victorie stagională și totodată primul succes direct în fața uniriștilor, iar trupa lui Stelian Gherman a cunoscut întâia oară gustul amar al înfrângerii.

“Vom fi echipa oaspete, dar scaunele din stadion sunt alb-albastre. Râul, ramul sunt prieteni”, a fost declarația plină de substrat dată de Bruno Vienescu pe seama disputei în care CSU este oaspete pe stadionul unde își susține partidele interne.

Suntem conștienți că va fi un derby care contează mult pentru suporterii noștri. Sper să fie un duel dominat de fair-play și de respect reciproc. Avem nevoie de puncte, vom face tot ce e posibil cât mai există șanse matematice de play-off. Acesta e motivul pentru care am decis să vin mai devreme, chiar dacă nu obișnuiesc să fac așa ceva. Nu pot să spun că e un meci decisiv, dar e unul important, pentru că ne putem distanța, sau apropia de locurile de play-off”, a precizat Alexandru Pelici.

Disputele dintre concitadine au debutat pe a treia scenă în sezonul anterior, mai precis toamna trecută, când s-au derulat ambele întâlniri, pe “Cetate”. A fost 1-1 în 30 septembrie (autogol Benkirat pentru egalare, în minutul 89), cu CSU Alba Iulia în calitate de gazdă, respectiv 2-1 pentru CSM Unirea Alba Iulia (tot un autogol, Ad. Hăprian, minutul 74, a decis rezultatul final), în 2 decembrie, meciul tragând cortina peste anul fotbalistic 2022.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4 | Spicul Daia, scorul etapei; Greapcă, hat-trick pentru Energia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4, după etapa a 24-a. Spicul Daia a scorul etapei cu CSM Unirea Alba Iulia, golgheterul Greapcă, hat-trick pentru Energia *CIL Blaj – CS Ocna Mureș 3-1 (2-0) Echipa din „Mica Romă” a câștigat derby-ul rundei și este foarte aproape să devină campioana celui de-al 4-lea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea