Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Criza gunoaielor în Alba. Demersuri privind prelungirea termenului, cu 30 de zile, pentru depozitarea la Cristian, Sibiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Instituția Prefectului Alba, Consiliul județean Alba și Primăria municipiului Alba Iulia fac demersuri privind prelungirea termenului, cu 30 de zile, pentru depozitarea gunoiului menajer la groapa de la Cristian, Sibiu. 

gunoiInstituțiile sus menționate au realizat o adresă comună prin care solicită ca deșeurile de la toate unitățile administrativ teritoriale din Alba să poată fi depozitate la Cristian încă 30 de zile. Inițial, Garda de Mediu Sibiu a admis prelungirea termenului depozitării pentru județul Alba cu doar 10 zile.

Prefectul județului Alba, Gheorghe Feneșer, a declarat că a obținut promisiuni privind prelungirea termenului și depozitarea a 7.500 de tone de gunoi menajer (cantitatea lunară din județ).

La finalul celor 30 de zile, gunoiul menajer din județul Alba se dorește a fi depozitat într-o nouă celulă a gropii de gunoi de la Cristian care va fi funcțională în perioada următoare.

În cadrul unei ședințe a primarilor din Alba, privind criza gunoaielor, s-a stabilit transportarea și depozitarea la depozitul de la Târgu Jiu, deținut de Polaris M Holdin, soluție mai costisitoare și din cauza distanței mai mari, dar și a prețului pe cantitate.

”Este o soluție care nu știu dacă e viabilă. Am luat legătura cu primarii din zonă, cu prefecții din județele respective și oamenii sunt foarte reticenți la chestii de genul, aduci gunoiul de la tine și îl depui la mine”, a afirmat Feneșer.

Citește și Deșeurile din Alba vor fi depozitate la Târgu Jiu. Soluție temporară, extrem de costisitoare

O altă soluție, până la finalizarea haldei de la Galda de Jos, a fost amenajarea unei platforme temporare în zona șoselei de centură a municipiului Alba Iulia pentru depozitarea deșeului înfoliat în baloți.

”Cred că nu e nicio problemă dacă e avizată de către cei de la Mediu, se poate face. De aceea este trecută în lege”, a mai afirmat Feneșer.

Citește și Gunoaiele din județul Alba ar putea fi depozitate la Alba Iulia până la finalizarea gropii ecologice de la Galda de Jos

Criza gunoaielor în Alba a izbucnit, în urmă cu 4 săptămâni, după ce Garda de Mediu Sibiu a interzis depozitarea deșeurilor din alte județe la Cristian. (D.S.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea