Rămâi conectat

Sport

Criză financiară profundă la AFC Unirea 1924 Alba Iulia | Jucătorii sunt neplătiţi de două luni, abia se găsesc bani pentru baremele de arbitraj!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

unirea-alba-iulia-1Cea mai proaspătă divizionară terţă din Alba, AFC Unirea 1924 Alba Iulia, traversează momente critice în privinţa resurselor financiare, în condiţiile în care finanţatorul Mihai Hauptkorn nu se mai implică deloc, relaţia sa cu gruparea din Cetatea Marii Uniri fiind scurtă, de numai câteva săptămâni, în vară, înainte de startul stagiunii.

Rămaşi cu ochii în soare şi fără soluţii la îndemână, conducătorii tinerei formaţii se chinuie, găsind cu greu variante de supravieţuire, aventura în Liga a 3-a devenind o adevărată povară. De pildă, la recenta întâlnire cu Ripensia Timişoara, de la Zlatna, cu greu s-au găsit fonduri pentru achitarea baremului de arbitraj, jucătorii punând bani din propriile buzunare, criza perpetuându-se de la o săptămână la alta. Fotbaliştii conduşi de Radu Andone n-au văzut bani de luni bune, în 15 noiembrie împlinindu-se trei luni de restanţe contractuale, problema majoră fiind însă lipsa variantelor de supravieţuire.

*Ultima speranţă, banii pe Nicuşor Stanciu

Oficialii „alb-negrilor” speră în minune şi obţinerea procentului cuvenit din transferul lui Nicuşor Stanciu la Anderlecht, însă şi această problemă este „în coadă de peşte”, atât din punct de vedere juridic, cât şi a disponibilităţii clubului belgian de a achita suma respectivă, undeva în jur la 270.000 de euro. „Deocamdată nu ştim ce vom face din punct de vedere financiar, dar este foarte foarte greu. Căutăm soluţii de supravieţuire”, a precizat preşedintele Mihai Dăscălescu. Cum mariajul cu Hauptkorn a devenit un fiasco, iar autorităţile locale şi judeţene nu se implică deloc, AFC Unirea 1924 Alba Iulia a ajuns la cota de avarie, luându-se în calcul chiar abandonul competiţional, din pricina instabilităţii.

Dezamăgiţi, uniriştii continuă să se zbată „precum peştele pe uscat”, perspectiva fiind sub un mare semn de întrebare, deşi, deocamdată, jucătorii nu au apelat la forme de protest, dovedind înţelegere pentru situaţia precară a clubului. „Este apăsătoare situaţia, dar o acceptăm. Am decis să mergem împreună înainte, cât vom putea. Ne împăcăm cu acest lucru, dar sperăm să se rezolve lucrurile”, a menţionat antrenorul Radu Andone.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea