Rămâi conectat

Ştirea zilei

Critici dure din partea OMS referitor la ritmul „inacceptabil” în care se desfășoară campania de vaccinare la nivel european

Ziarul Unirea

Publicat

în

Joi, Organizația Mondială a Sănătății a criticat ritmul „inacceptabil” și lent cu care se desfășoară vaccinarea anti-Covid la nivel european, care se confruntă cu „cea mai îngrijorătoare situație epidemică după mai multe luni”.

„Ritmul lent de vaccinare prelungeşte pandemia”, a deplâns filiala europeană a OMS, subliniind că numărul de noi cazuri din Europa a crescut puternic în ultimele cinci săptămâni.

„Vaccinurile sunt cel mai bun mijloc al nostru de a ieşi din pandemie. Ele nu doar că funcţionează, ci sunt şi foarte eficiente pentru a limita îmbolnăvirile. Cu toate acestea, utilizarea acestor vaccinuri este de o lentoare inacceptabilă”, a declarat directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge, citat în comunicat.

„Ca să fiu înţeles: trebuie să accelerăm procesul (de vaccinare), întărind producţia, reducând obstacolele în administrarea de vaccinuri şi utilizând chiar şi ultima doză pe care o avem în stoc”, a afirmat el. „În prezent, situaţia regională este cea mai îngrijorătoare din ce am putut observa după mai multe luni”, a mai atenţionat responsabilul OMS.

În zona Europa a OMS, care include în jur de 50 de ţări, printre care Rusia şi mai multe ţări din Asia Centrală, numărul de noi decese cauzate de COVID-19 a depăşit 24.000 săptămâna trecută şi se apropie „rapid” de pragul de un milion de decese, potrivit organizaţiei.

De asemenea, numărul de noi cazuri săptămânale a atins în regiune 1,6 milioane, în condiţiile în care în urmă cu doar cinci săptămâni scăzuse sub un milion, subliniază OMS.

Sursa: g4media.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Elevi din Alba Iulia, Aiud și Lopadea Nouă, calificați la fazele naționale ale olimpiadelor de religie romano-catolică în maghiară și cultele reformat, evanghelic și unitarian și istoria și tradițiile minorității maghiare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevi din Alba Iulia, Aiud și Lopadea Nouă, calificați la fazele naționale ale olimpiadelor de religie romano-catolică în maghiară și cultele reformat, evanghelic și unitarian și istoria și tradițiile minorității maghiare în România În data de 16.03.2024, la Liceul Teologic Romano-Catolic „Gróf Majláth Gusztáv Károly” Alba Iulia, s-au desfășurat etapele județene ale OLIMPIADEI de RELIGIE […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea