Rămâi conectat

Ştirea zilei

Crin Antonescu a lansat candidaţii USL din Alba

Publicat

în

Preşedintele PNL, Crin Antonescu şi liderul ţărănist Victor Ciorbea, au participat vineri, 18 mai, seara, alături de aproape două mii de membri şi simpatizanţi ai USL şi PNŢCD la mitingul de lansare a candidaţilor USL din judeţul Alba desemnaţi pentru alegerile locale din 10 iunie 2012.

Membrii şi simpatizanţii USL, împreună cu liderii partidelor, au traversat în marş, cu fanfara în frunte, Bulevardul Transilvaniei spre casa de Cultură a Sindicatelor. Aici, la scenă deschisă, au fost prezentaţi candidaţii pentru primăriile celor 11 oraşe din judeţul Alba.

Festivitatea a debutat cu discursul copreşedintelui USL Alba, Ioan Dîrzu, care a prezentat mesajul de schimbare în bine a ţării transmis de premierul PSD în funcţie, Victor Ponta.

Elit - Gustul Desăvârșit

Liderul ţărănist Victor  Ciorbea a reiterat sprijinul acestui partid istoric pentru programul USL de relansare a ţării, pentru liderii USL care vor lupta pentru această schimbare.

Candidatul USL la CJ Alba, Teodor Atanasiu a făcut o scurtă trecere în revistă a eşecurilor guvernărilor portocalii şi a prezentat alternativa oferită de USL în judeţul Alba insistând asupra faptului că toţi cei care candidează acum sub sigla USL sunt bine pregătiţi, cu strategii menite să relanseze comunităţile din care provin.

Candidatul USL la primăria municipiului Alba Iulia,Călin Potor, le-a declarat albaiulienilor că sunt marea lui familie alături de care intenţionează să aducă un plus de bine în evoluţia oraşului, a fiecărui locuitor de-al său, fie că obiectivul se numeşte locuri de muncă, locuinţe sau confortul edilitar şi pentru cei uitaţi de actuala administraţie.

 Preşedintele PNL, Crin Antonescu a subliniat în discursul lui, importanţa colaborării între cele trei partide care compun USL precizând că au fost câştigate două bătălii: răsturnarea guvernului şi cea pentru încrederea cetăţenilor în USL.

“Știu câte așteptări aveți de la noi, știu câte speranțe v-ați pus în noi, știu că nu mai îndurați ceea ce guvernanții ultimilor ani și președintele actual al României v-au dat și ne-au dat – umilință, sărăcie, minciună. Știu că aveți înțelegere și răbdare și mă angajez în fața dumneavoastră, împreună cu toți colegii mei de aici și din toată țara, să facem tot ce ne stă în putință pentru ca dumneavoastră să vă simțiți în fine respectați de către cei care vă conduc.”

          Insistând asupra lipsei de respect şi demintate, Crin Antonescu a făcut referire directă la primarul PDL Mircea Hava şi la preşedintele CJ Ion Dumitrel, aratând că aceştia, asemeni tuturor candidaţilor PDL din România refuză să se mai întâlnească cu elctoratul sub înfăţişarea de acum 4 ani. Comparativ, Antonescu a enumerat PSD-ul, PNL-ul şi PNŢCD-ul care au avut demnitatea să se prezinte la alegeri sub aceleaşi culori şi aceleaşi sigle pe când candidaţii portocalii din ţară s-au dezis de şefii lor Băsescu-Boc-Udrea, de orice analogie cu aceştia.

          Crin Antonescu a vorbit deopotrivă de curajul şi demnitatea celor doi candidaţi – Atanasiu şi Potor – care fiecare prin acţiunile lor au ţinut piept guvernării portocalii, preferând să lupte pentru ideile lor.

          În acest context, liderul liberalilor din România le+a acordat girul lui de încredere, invitându-i pe cetăţenii români să lupte până la final pentru “eliberarea României”, respectiv în 10 iunie să acorde votul lor USL-ului, candidaţilor lansaţi de această uniune.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

28 – 29 mai. Zilele Muzicale Carl Filtsch la Catedrala „Sfântul Mihail” din Alba Iulia: Eveniment dedicat celebrului pianist originar din Sebeş. PROGRAM

Publicat

în

28 – 29 mai. Zilele Muzicale Carl Filtsch la Catedrala „Sfântul Mihail” din Alba Iulia: Eveniment dedicat celebrului pianist originar din Sebeş. PROGRAM

Centrul de Cultură “Augustin Bena”, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Alba, organizează în zilele de 28 și 29 mai 2022, la Catedrala Romano Catolică „Sfântul Mihail” din Alba Iulia, proiectul cultural-artistic: Zilele Muzicale Carl Filtsch, un eveniment dedicat celebrului pianist originar din Sebeş, considerat o personalitate importantă a muzicii romantice din secolul al XIX-lea, elevul preferat al lui Frederic Chopin.

„Carl Filtsch (28 mai 1830, Sebeş – 11 mai 1845, Veneţia) este considerat o personalitate a muzicii romantice a veacului al XIX-lea. A început cursurile de pian la vârsta de trei ani, primul îndrumător fiind chiar tatăl său, Joseph Filtsch, pastor evanghelic în Sebeşul săsesc. Pentru fructificarea talentului său muzical, a fost dus în 1837 la Viena, unde a fost prezentat Curţii Imperiale. Astfel a ajuns să fie coleg de educaţie muzicală şi tovarăş de joacă al viitorului împărat Franz Joseph.

Elit - Gustul Desăvârșit

De la cea mai fragedă vârstă, Carl Filtsch a dovedit o predispoziţie genială pentru muzică ajungând să fie elevul preferat al lui Frederic Chopin, care s-a preocupat cu o atenţie aparte de evoluţia lui pianistică.

În decembrie 1842 a ajuns să fie elevul preferat al lui Frederic Chopin, la Paris. Pentru o vreme, Franz Liszt l-a suplinit pe Chopin, fiindu-i de asemenea maestru lui Carl Filtsch. De la el ne-a rămas următoarea frază: “Dacă micuţul acesta va începe să călătorească, va trebui să-mi închid prăvălia”.

La vârsta de numai 12 ani a ajuns să susţină concerte la Viena, Paris şi Londra unde a fost aclamat şi sărbătorit cu entuziasm.

Cele 25 de compoziţii ale lui Carl Filtsch nu au fost descoperite decât în anul 1960, iar acum, parte dintre ele, sunt readuse la viaţă în cadrul evenimentelor organizate. Povestea tânărului pianist este tragică deoarece se îmbolnăveşte de tuberculoză şi medicii i-au prescris băi de mare în Veneţia. După o scurtă îmbunătăţire a stării sănătăţii sale, Carl Filtsch a fost răpus de acea boală incurabilă, în plină tinereţe, la vârsta de numai 15 ani. Monumentul său funerar, dăltuit în marmură, se găseşte la cimitirul San Michele din Veneţia”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Caz MACABRU în Alba: Bărbat găsit decedat în mașină, în zona Vinț

Publicat

în

Caz MACABRU în Alba: Bărbat găsit decedat în mașină, în zona Vinț

Un incident macabru a avut loc astăzi, 19 mai, în zona Vinț din judetul Alba. Un bărbat a fost găsit decedat într-un autoturism.

Potrivit informațiilor transmise de reprezentanții IPJ Alba, un bărbat a fost găsit decedat într-o masina. De asemenea, potrivit sursei citate, este foarte probabil ca și decesul să fi survenit din cauze medicale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Vom reveni cu detalii suplimentare pe măsură ce autoritățile vor identifica împrejurările ce au condus la moartea bărbatului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Podul de la Valea Galbenă, „măturat” de inundațiile care au avut loc la Arieșeni, a fost refăcut în totalitate. Anunțul vicepreședintelui CJ Alba, Marius Hațegan

Publicat

în

FOTO| Podul de la Valea Galbenă, „măturat” de inundațiile care au avut loc la Arieșeni, a fost refăcut în totalitate. Anunțul vicepreședintelui CJ Alba, Marius Hațegan

Podul de la Valea Galbenă, „măturat” de inundațiile care au avut loc la Arieșeni, a fost refăcut în totalitate, anunță vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan.

„Legătura strânsă și eficientă dintre Consiliul Județean și primăriile din Alba continuă să funcționeze în beneficiul cetățenilor plătitori de taxe.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mă bucur să anunț că podul de la Valea Galbenă, „măturat”, la propriu, de inundațiile care au avut loc la Arieșeni, a fost refăcut în totalitate.

Noua construcție vine în sprijinul oamenilor din zonă, a celor care tranzitează acest drum și, categoric, fără rabat la standardele de siguranță și calitate.

Cu toții am fost martori, de-a lungul timpului, la distrugerile uriașe provocate de dezastrele naturale. Însă, ca să folosesc o vorbă din popor, Dumnezeu nu ne dă mai mult decât putem duce. Și, zic eu, mai mult decât ne dorim să ajutăm oamenii aflați în impas.

Vreau să felicit autoritățile locale din Arieșeni pentru felul în care colaborează cu noi, cei din cadrul CJ, și dau asigurări locuitorilor din Alba că fiecare comunitate din județ ne este la fel de dragă și importantă. Fiindcă, cetățenii sunt angajatorii noștri, ai celor din instituții. Niciodată, invers!”, a transmis Marius Hațegan, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare