Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Crește numărul denunțurilor împotriva comisarului Traian Berbeceanu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Arestare preventivă prelungită după ce Mircia Muntean, fostul primar al municipiului Deva și o persoană cercetată în dosarul Hidra au formulat denunțuri

Prelungirea mandatului de arestare a fostului șef al BCCO Alba Iulia a venit, se pare, în urma a două noi denunțuri adăugate la dosar, după cum precizează site-ul Lumea Justiției (luju.ro)

Avocatul lui Berbeceanu, Daniel Tiliciu, a declarat pentru lumeajustitiei.ro că procurorii DIICOT au depus la dosar două denunțuri împotriva lui Traian Berbeceanu, formulate de către fostul primar al municipiului Deva, Mircia Muntean, recent condamnat definitiv la 4 ani de închisoare, dar și de o persoană cercetată în dosarul Hidra. Potrivit lui Tiliciu, Traian Berbeceanu a lucrat în trecut în dosarele celor doi. Aceștia se adaugă pe lista celor 21 de martori care au dat până în prezent declarații împotriva polițistului, martori care potrivit avocatului sunt ”lideri ai lumii interlope, inculpaţi în diferite dosare penale, fapt ce îi decredibilizează”: Ioan Petru, Zercula,Vasile Sorin, Pera, Balint, Udrea, Sionei, Cupețiu, Montava, Bota, Simota, Margan, Lăcătuș Valer etc.

Reamintim că judecătoarea Adriana Elena Bajan de la Curtea de Apel București a decis marți, 19 noiembrie 2013, ca Traian Berbeceanu să rămână în arest după ce procurorii DIICOT central au cerut prelungirea mandatului de arestare preventivă pentru încă 30 de zile. Decizia a fost atacata cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Inițial, cererea procurorilor DIICOT trebuia soluționată încă de luni, 18 noiembrie 2013, însă ședința a fost amânată după ce avocatul Daniel Tiliciu a cerut amânarea pentru o zi a soluționării cererii.

Traian Berbeceanu a fost reținut de DIICOT Alba în data de 23 octombrie a.c., fiind acuzat de sprijinirea unei grupări de evazioniști. La începutul lunii noiembrie dosarul fostului șef al BCCOA Alba a fost preluat de DIICOT – structura centrală pe motiv că astfel ar fi înlăturate orice suspiciuni cu privire la modul în care se efectuează cercetările în cauza. De asemenea, decizia are legătură și cu complexitatea dosarului.

În ziua în care a fost reținut, în media a apărut o scrisoare redactată de Traian Berbeceanu, pe care acesta i-a lăsat-o unui apropiat în cuprinsul căreia a oferit detalii despre modul în care a fost „lucrat” chiar de oameni din interiorul DIICOT Alba. (R.S.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanțe remarcabile ale elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia: Șapte premii la etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice – Greaca Veche, Latină

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanțe remarcabile ale elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia: Șapte premii la etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice – Greaca Veche, Latină La etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice: Greacă Veche, Latină, desfășurată în perioada 25 – 28 aprilie a.c., la Timișoara, cei nouă elevi ai Seminarului Teologic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea