Rămâi conectat

Actualitate

Creșe modulare, centru de ajutor pentru vârstnici și reabilitarea unei școli din Alba Iulia. Senatorul Matieș: „Am adus două milioane de lei pentru municipiul Alba Iulia”

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Creșe modulare, centru de ajutor pentru vârstnici și reabilitarea unei școli din Alba Iulia. Senatorul Matieș: „Am adus două milioane de lei pentru municipiul Alba Iulia”

Senatorul PSD de Alba, Călin Matieș, a vorbit despre mai multe proiecte necesare dezvoltării municipiului Alba Iulia, precum și despre suma impresionantă de bani pe care a obținut-o pentru acestea.

În cadrul unei emisiuni Radio Unirea FM, senatorul Matieș a transmis faptul că a adus suma de 2 000 000 de lei pentru municipiul Alba Iulia, printr-un amendament adus la bugetul țării noastre pe anul viitor.

„Am adus două milioane de lei pentru municipiul Alba Iulia. Prin amendamentul adus la bugetul României pe anul 2023 am adus această sumă. Mi-am luat angajamentul pentru a construi creșe modulare în orașul nostru, pentru că Alba Iulia este un oraș tot mai tânăr și vedem, ca urmare, tot mai mulți copii. Este un deficit de 200 de locuri la momentul actual. Am adus 1 700 000 de lei, bani pentru acest proiect. Necesari pentru 100 de locuri sunt 1 200 000. Ca să te gândești la Alba Iulia, trebuie să iubești Alba Iulia. Acestea pot fi instalate în 3 luni.

Apoi, foarte mulți părinți și bunici de-ai noștri au probleme cu mobilitatea. Le este greu să se deplaseze pentru a-și face un control medical sau chiar cumpărăturile. Am alocat 200 000 de lei pentru a face un centru de îngrijire la domiciliu. Să cumpere o mașină cu rampă, pentru cei care se află în cărucior, pentru a-i putea transporta pentru examinări medicale de exemplu.

Mai mult, restul de 100 000 de lei au fost alocați pentru reabilitarea școlii din Oarda de Jos. Am strâns aproape 400 de semnături. Oamenii își doresc să se deschidă școala. La momentul de față există și aceste lucrări în cartierul Partoș, iar cel care vine din Oarda consumă mult timp până ajunge în Alba. Școala este acolo, iar cei 100 000 de lei sunt pentru amenajarea ei corespunzătoare.”, a declarat senatorul Matieș, la emisiunea Radio Unirea FM.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a adoptat miercuri, 14 decembrie, proiectul legii bugetului de stat pe anul 2023, cu 251 voturi „pentru”, 115 voturi „împotrivă” şi trei abţineri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea