Rămâi conectat

Politică Administrație

Creșa modernă din Parcul Arini, din Sebeș: Va avea o capacitate de 40 de copii și va fi gata în primăvara 2025

Bera Larisa

Publicat

în

Creșa modernă din Parcul Arini, din Sebeș: Va avea o capacitate de 40 de copii și va fi gata în primăvara 2025

Primarul din Sebeș, Dorin Nistor, a anunțat demararea lucrărilor pentru construirea unei noi creșe, menită să răspundă cerințelor crescânde ale comunității. Noua unitate, cu o capacitate de 40 de copii, va oferi un mediu modern și sigur pentru cei mici, contribuind semnificativ la susținerea familiilor tinere din oraș.

Citește și: FOTO | Au început lucrările de reabilitare a clădirii Maternității din cadrul Spitalului Municipal Sebeș: Investiție de peste 5 milioane de lei

Noua creșă va fi construită în Parcul Arini și va avea o capacitate de 40 de copii. Proiectul va fi finalizat în primăvara anului viitor, conform estimărilor edilului.

Lucrările se realizează printr-o finanțare nerambursabilă, iar terenul necesar este pus la dispoziție de autoritatea locală și are o suprafața de 1.600 metri pătrați.

Clădirea va fi eficientă energetic și va beneficia de toate facilitățile prevăzute de reglementările legale: camere de joacă, dormitoare, spălătorie proprie, bucătărie, sală mare funcțională, cabinet medical, spații administrative. Spațiile de joacă în aer liber vor fi generoase, de cel puțin 10 metri pătrați pentru fiecare copil.

Acoperișul va putea fi folosit și pentru a fi amenajate spații verzi, terase înverzite. Tot pe acoperiș se vor monta panouri fotovoltaice pentru a asigura energia necesară funcționării.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Noua măsură pentru combaterea corupției: Un pas important spre aderarea la OCDE

Bera Larisa

Publicat

în

Noua măsură pentru combaterea corupției: Un pas important spre aderarea la OCDE Guvernul a adoptat astăzi, 18 iulie 2024, proiectul Ministerului Justiției, care introduce o nouă infracțiune de corupție: mituirea funcționarilor publici străini. Această măsură aliniează legislația națională la prevederile Convenției OCDE Anti-mită și reprezintă un instrument esențial în combaterea faptelor de corupție împotriva funcționarilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea