Rămâi conectat

Sport

„Cred că putem să terminăm pe podium acest campionat”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

interviu cu baschetbalista Eniko TARŢA (CSU Alba Iulia)

 

    Ramona Eniko Tarţa a venit în vară la Alba Iulia cu gânduri mari, să pună umărul la o performanţă notabilă a echipei din Cetatea Marii Uniri. Născută în 16 ianuarie 1989 la Satu Mare, jucătoarea ce evoluează pe postul de fundaş şi care a mai trecut pe la ICIM Arad şi SCM Craiova, are parte în week-end de un meci special, în oraşul natal, pe care l-a părăsit în urmă cu 6 ani pentru a-şi împlini cariera, împotriva formaţiei CSM Satu Mare.
– Cu ce planuri a abordat sezonul actual jucătoarea Eniko Tarţa?
– Am plecat cu gânduri serioase, ştiam că ajung la o echipă la care se vrea performanţă anul acesta şi era vorba de un proiect de mai mulţi ani. Am venit cu gândul de a câştiga tot ce se poate câştiga.
– Cum te-ai apucat de baschet?
– Am început acest sport – baschet la vârsta de 6 ani, atunci când tatăl meu a format o echipă, a făcut o selecţie la clasa întâi şi a adunat o echipă. El a fost antrenorul meu până când am plecat de la Satu Mare şi pentru mine el este cel mai bun antrenor.
– Care consideri că este punctul tău forte în teren?
– Punctul meu forte cred că este agresivitatea, deşi nu par, îmi place foarte mult contactul, nu mă feresc deloc şi agreez să joc rapid, să impun un ritm echipei mele şi să controlez meciul.
– Personal ce-ţi propui să realizezi în viitor?
– Cea mai mare ambiţie ar fi să ajung în momentul în care să dau tot ce pot, maximum ca randament şi, bineînţeles, colectiv, aş vrea să câştig campionatul naţional şi Cupa României şi o participare în cupele europene.
– Care a fost cea mai bună perioadă pentru tine din punct de vedere baschetbalistic?
– Deşi la Arad am jucat foarte mulţi ani şi antrenamentele m-au ajutat, deoarece aveam coechipiere foarte bune, cred că a fost la Craiova, unde am jucat foarte mult, atât în campionat, cât şi în cupele europene.
– Pe ce poziţie crezi că va încheia CSU Alba Iulia acest campionat?
– Eu cred că vom termina pe o poziţie foarte bună şi sper să fie aşa, să luptăm până la capăt, nu pot să zic un anume loc, dar putem să ajungem chiar pe podium.
– Cum te simţi ştiind că ai reuşit să învingi două din fostele tale echipe, Arad şi Craiova?
– Sincer, m-am bucurat foarte mult, cu Craiova mă aşteptam să învingem, însă cu Aradul era un meci foarte greu, dar satisfacţia a fost enormă când am câştigat acel joc.
– Ce îţi place şi ce nu îţi place în Alba Iulia?
– M-am acomodat foarte bine, oraşul este liniştit, oamenii sunt calmi, admir foarte mult peisajul şi cetatea. Nu pot să zic că e ceva ce să nu îmi placă, mi-ar plăcea, însă, să se construiască un Mall mai mare.
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSM Unirea Alba Iulia, triunghiular în Slovenia: remiză cu ND Gorica și eșec cu CSM Reșița

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia a susținut un triunghiular în Slovenia, la Rogla, întâlnind ND Gorica (remiză, 1-1) și CSM Reșița (eșec, 0-1). După ce amicalul cu NK Bistrica a fost anulat, uniriștii au susținut două teste a câte 45 de minute în aceeași zi, obținând rezultate de apreciat în fața unor oponenți din eșalonul superior. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea