Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Corul “Theotokos” din Alba Iulia concertează pe arenele Campionatului European Under 21 de la Cluj-Napoca!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Arhicunoscutul cor “Theotokos” din Alba Iulia va concerta pe arenele Campionatului European 2023 Under 21 de la Cluj-Napoca, competiție de anvergură care va debuta la mijlocul săptămânii viitoare, urmând să fie găzduită de România și Georgia.

100 de copii din municipiul Alba Iulia, coordonați de părintele Nicolae-Călin Bulac, vor încânta în 3 rânduri, cu un repertoriu aparte, apropiat de fenomenul “sportului rege”, spectatorii prezenți la partidele din cadrul Campionatului European, programate pe două stadioane, la Cluj-Napoca, grupa D, din care fac parte forțele Franța și Italia, alături de Norvegia și Elveția.

“Teotokos” va avea 3 reprezentații, în 22 iunie, 28 iunie și 2 iulie, pe „Cluj Arena” și “Dr. Constantin Rădulescu”, în pauzele jocurilor respective, zilele acestea urmând să fie stabilite toate detaliile programului. Repertoriul ales de preotul Nicolae-Călin Bulac, dirijorul și fondatorul corului care a împlinit în acest an 35 de ani de activitate, în colaborare cu organizatorii, cuprinde celebrele melodii „Waka Waka” (This Time for Africa) – Shakira (imnul Campionatului Mondial din 2010), “We Are the Champions” – Queen, imnul “Cantus Mundi”, compus de Ion Marin și “Hai Țurai”. Astfel, Alba va avea reprezentanți de seamă la cel mai important eveniment fotbalistic din acest an de pe “Bătrânul continent” la nivel de echipe reprezentative, “Teotokos” devenind un ambasador al culturii și sportului.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

*Shakira, Queen, “Cantus Mundi” și “Hai Țurai”

Reprezentăm cel mai vechi cor religios din țară, dar este pentru prima dată când vom concerta pe stadion, va fi ceva inedit. Este un moment aparte și pentru noi, o onoare și o bucurie în același timp. Vom aborda un repertoriu special, adecvat unor partide de fotbal și sperăm să contribuim la un spectacol, din toate punctele de vedere. Copiii vor avea un echipament personalizat primit de la UEFA, cu tricouri galbene și jachete roșii. Am fi fericiți dacă am concerta la un meci în care e implicată echipa României”, a spus preotul Nicolae-Călin Bulac.

Joi, 22 iunie în prima etapă sunt Norvegia – Elveția (Dr. Constantin Rădulescu), ora 19.00 și Franța – Italia (Cluj Arena) – ora 21.45. Etapa a 3-a, miercuri, 28 iunie, prevede întâlnirile Elveția – Franța (Dr. Constantin Rădulescu) și Italia – Norvegia (Cluj Arena), ambele la ora 21.45, iar duminică, 2 iulie, la ora 22.00, este un sfert de finală cu locul 2 din grupa B (care se joacă la București, cu România, Spania, Ucraina și Croația) versus prima poziție din Grupa D (care se dispută la Cluj)

De-a lungul timpului, Corul „Theotokos”, pus sub ocrotirea Maicii Domnului, a fost răsplătit cu numeroase premii în ţară şi peste hotare. Corul a avut numeroase turnee, dintre care peste 25 în afara graniţelor ţării, prilej cu care „copiii au purtat mesajul sfânt al credinţei strămoşeşti şi al înţelegerii între oameni. Copiii din Corul «Theotokos» au cântat în 36 de ţări din Europa, Asia, de două ori fiind prezenţi în ­Japonia. A fost primul cor de copiii din România care a fost în turneu în Australia, ajungând de patru ori şi pe continentul nord-american, iar de trei ori la Cercul Polar”, a precizat pr. ­Nicolae-Călin Bulac pentru ziarul “Lumina”.

Corul participă constant, începând din anul 2016, la evenimentele realizate sub egida programului naţional „Cantus Mundi”, derulat de Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, având şi calitatea de membru al Asociaţiei Naţionale Corale din România. Corul a fost în mod constant prezent la emisiuni de radio şi TV, una dintre acestea fiind o emisiune transmisă prin reţeaua Eurovision.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea